Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου και του συνδυασμού "Νέα Ιόνιος Πολιτεία".
Σπύρου: Μόνος μας αντίπαλος το εμπόριο ελπίδων κάποιων…
Πολιτική
10/05/2014 | 19:15

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου και του συνδυασμού “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”.

Το παρόν έδωσαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Σπύρου, που δεν κοίταξε ούτε μια φορά τα χαρτιά του, ήταν σε γενικές γραμμές συγκεκριμένος σε όσα είπε, δεν πλάτιασε, ενώ ζήτησε από τον κεφαλλονίτικο λαό να τον στηρίξει και σε αυτήν την αναμέτρηση, ώστε να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια σχεδόν.

Ο κ. Σπύρου έκανε εκτενή αναφορά σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του, ειδικά στο γεγονός ότι κατάφερε να “ξεκολλήσει” μελέτες και έργα που είχαν “λιμνάσει” από την παλιά Νομαρχία. Επίσης, μίλησε για τους σεισμούς και τα 24,5 εκατ. που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση τω ζημιών. Ακόμη, για το Ληξούρι (ίδρυση αντισεισμικού κέντρου εκεί), τον δρόμο του Χάρακα (δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα ανοίξει), τον Πισαετό, το Λύκειο της Ιθάκης, την Γέφυρα Δεβοσσέτου, τις μεταφορές των μαθητών και τη συνεργασία, για πρώτη φορά, ανάμεσα σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Χαρακτήρισε καιροσκόπους και δήθεν σωτήρες εκείνους που κάνουν εμπόριο ελπίδων, ενώ γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας και της Ελλάδας συνολικά.”Δεν έχουμε αντιπάλους, έχουμε αντιπαλο τον λαϊκισμό και το εμπόριο ελπίδων κάποιων”, ήταν χαρακτηριστικά οι εκφράσεις του.

Ο νυν Περιφερειάρχης επιπλέον έκανε λόγο για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, λέγοντας πως τα έργα που έχουν δρομολογηθεί είναι μεγάλα και δεν είναι εύκολο να φανεί άμεσα η απορρόφηση, ενώ τόνισε πως δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ μέχρι το 2015 που υπάρχει χρονικό περιθώριο.

Τέλος, σχολίασε πως θα συγκρουστεί αν χρειαστεί για θέματα υγείας, όπως το ζήτημα των επιτροπών ελέγχου που ταλαιπωρεί τον κόσμο και η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αργοστολίου.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως εμπιστεύεται την κρίση των Κεφαλλονιτών και ζητώντας για άλλη μια φορά την ψήφο τους.

Σημειώση: Στις πρώτες θέσεις της συγκέντρωσης βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Κύρτσος, ο Λάμπρος Ζωγράφος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αργοστολίου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.

spyrou-argostoli1 spyrou-argostoli2 spyrou-argostoli3 spyrou-argostoli4 spyrou-argostoli6 spyrou-argostoli7 spyrou-argostoli8 spyrou-argostoli9 spyrou-argostoli10 spyrou-argostoli11 spyrou-argostoli13 spyrou-argostoli14 spyrou-argostoli15 spyrou-argostoli16 spyrou-argostoli17 spyrou-argostoli18 spyrou-argostoli19 spyrou-argostoli21 spyrou-argostoli20 spyrou-argostoli22 spyrou-argostoli24 spyrou-argostoli25 spyrou-argostoli26 spyrou-argostoli27 spyrou-argostoli28 spyrou-argostoli29 spyrou-argostoli30 spyrou-argostoli32

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer