Η εποχή του παγωτού, ξεκίνησε. Μικροί και μεγάλοι λαχταρούν τη δροσιά του
Σπιτικό παγωτό σοκολάτας
Μαγειρική
01/06/2015 | 10:40
Η εποχή του παγωτού, ξεκίνησε. Μικροί και μεγάλοι λαχταρούν τη δροσιά του. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να φτιάξουμε με τα χεράκια μας σπιτικό παγωτό για την οικογένειά μας.
Υλικά:
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρη σε λιπαρά)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε τακτικά για να λιώσει ομοιόμορφα και πιο γρήγορα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη.
- Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, για 5 λεπτά. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα, χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το παγωτό σε μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και ιδανικά μετά από 4-5 ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08:36