Είναι από τις αγαπημένες μας, και από τις ιδανικότερες για αυτή την εποχή που οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά
Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι
Μαγειρική
04/06/2016 | 19:19

Οι μαρμελάδες είναι γενικά πιο εύκολες από όσο φαντάζεστε. Συγκεκριμένα η μαρμελάδα λεμόνι, είναι από τις αγαπημένες μας, και από τις ιδανικότερες για αυτή την εποχή που οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά.

Υλικά:

4 λεμόνια
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερά

Εκτέλεση:

Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα των τριών λεμονιών σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Κόβουμε το τέταρτο λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε τα μέσα στο κατσαρολάκι, προσέχοντας μην πέσει μέσα κανένα κουκούτσι!

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό από τα λεμόνια και το ξύσμα. Τα ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκια και τα καλύπτουμε με ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε πάλι και ξαναστραγγίζουμε. Τα ξαναρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα 2 φλιτζάνια νερού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο/χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να γίνεται παχύρευστο, για 30-45 λεπτά.

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Να θυμάστε ότι όταν παγώσει θα έχει ακριβώς την υφή που θέλετε, οπότε όταν τη ρίχνετε στο βάζο θα πρέπει να είναι πιο ιλαρή από το τελικό της αποτέλεσμα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ