Ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Κεφαλλήλων και Ιθακησίων Πειραιά Βαγγέλης Σπαθής απαντά στο e-kefalonia.net
Σπαθής: “Το Πολιτιστικό μας κέντρο θα είναι πάντα φωταγωγημένο και ανοικτό για όλους”
Κοινωνία
19/11/2014 | 20:03

Αγαπητέ κύριε Φωκά,

Με προσοχή διάβασα το άρθρο σας σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Αδελφότητος και χαίρομαι επειδή μου δίνεται η δυνατότητα να απαντήσω και να ενημερώσω τους αναγνώστες σας.

Η Αδελφότητα όπως όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα ιδρύματα της χώρας μας, που τα έσοδά τους στηρίζονται στην ακίνητη περιουσία, το 2014 δέχτηκαν τη ληστρική επιδρομή της φορολογίας. Ο σύλλογός μας, μαζί με άλλους, προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών προς την κυβέρνηση με στόχο την αλλαγή της εν λόγω πολιτικής, χωρίς όμως κανένα μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η Αδελφότητα μετά τις αλλαγές στους νόμους περι φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, καλείται να αποδώσει για το 2014 και για εισόδημα 95.158 Ε τα εξής:

Φόρος Εισοδήματος 42.127
ΕΝΦΙΑ 29.855
ΦΠΑ-Δημοτικά Τέλη 6.000
Εργοδοτικές Εισφορές 12.000
Σύνολο 89.982

Από τα παραπάνω στοιχεία, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το υπολλειπόμενο ποσό αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα (μισθοδοσία προσωπικού, έξοδα λειτουργίας κτηρίου, ασφάλεια κτηρίου) καθώς και όλες τις άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (έκδοση εφημερίδας, εκδηλώσεις, κοινωνικά βοηθήματα) του Συλλόγου μας.

Παρόλα αυτά, το ΔΣ με αποφάσεις του το 2013 και το 2014, και με αυστηρή οικονομική πολιτική κατόρθωσε μέχρι σήμερα να έχει πληρώσει το προσωπικό μας, τις εργοδοτικές εισφορές, τους κοινόχρηστους λογαριασμούς, την ασφάλεια του κτηριου μας, τα έξοδα των εκδηλώσεών μας, τους φόρους των προηγούμενων ετών και τμήμα των φόρων του τρέχοντος έτους και περιμένουμε τη ρύθμιση για τα υπόλοιπα.

Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να λάβουμε και δύσκολες για εμάς αποφάσεις, όπως

α) προσωρινή αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας μας

β) μείωση των ωρών διδασκαλίας

γ) μη πραγματοποίηση ορισμένων εκδηλώσεων

Δυστυχώς, από την εύκολη και ταυτόχρονα ληστρική φορολογική επιδρομή δεν γλυτώνουν ούτε οι σύλλογοι, ούτε τα σωματεία, ούτε τα ιδρύματα κοινωφελούς χαρακτήρα. Το πλεονέκτημα της ακίνητης περιουσίας έχει πλεόν μετατραπεί σε δυσβάσταχτο βάρος.

Παρόλο που το σημερινό οικονομικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό, η Αδελφότητα θα συνεχίσει, με τις άοκνες προσπάθειες των μελών και φίλων της, τις δραστηριότητές της.

Το Πολιτιστικό μας κέντρο στο Πασσαλιμάνι θα παραμένει πάντοτε φωταγωγημένο και ανοικτό για όλους.

Ο Πρόεδρος

Της Αδελφότητος Κεφαλλήλων & Ιθακησίων Πειραιά

Ευάγγελος Σπαθής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer