"Θολό" το τοπίο για τις απαλλοτριώσεις πέριξ του αεροδρομίου, στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, με τη βουλευτή του Νομού μας και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Σπίρτζης: Η γραφειοκρατία ευθύνεται για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης από τους σεισμούς
Πολιτική
15/10/2016 | 10:37

Με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη συναντήθηκαν στη Βουλή η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκε το θέμα των απαλλοτριώσεων πέριξ του αεροδρομίου, αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα αποκατάστασης από τους σεισμούς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης στην εκπομπή του Σάκη Βούτου στον «Ionian Galaxy», ο Υπουργός τόνισε ότι η Περιφέρεια, πιθανώς και σε συνεργασία με το Δήμο, εξετάζει και νομικά και διοικητικά το όλο θέμα καθώς πρόκειται για διαδικασίες που στερούνται νομιμότητας καθώς δεν υπήρξε καμία διαβούλευση. Στην πραγματικότητα, τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός αρνήθηκε να προχωρήσει στην απαλοιφή των απαλλοτριώσεων από την σχετική μελέτη λέγοντας στο τέλος ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικά με τα έργα αποκατάστασης από τους σεισμούς ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι ευθύνεται η γραφειοκρατία του Υπουργείου αν και οι τοπικοί φορείς το έχουν επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς κάτι να γίνει.

Σε ότι αφορά στα 3,7 εκ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δόθηκαν ως ενίσχυση στην Κεφαλονιά, ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν απορροφηθεί και κινδυνεύουν να χαθούν για την Κεφαλονιά και υπογράμμισε ότι αν ήταν αυτός στο Υπουργείο θα έκανε ένορκη διοικητική εξέταση για το ποιοι ευθύνονται για την εξέλιξη αυτή καθώς το Υπουργείο Οικονομικών έχει πάρει τα χρήματα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer