Υπέροχο πιάτο στο φούρνο με πατατούλες και πολλά τυριά τρομερά γευστικό, σπιτικό
Σουφλέ με πατάτες και τυριά
Μαγειρική
24/10/2014 | 10:35

Υπέροχο πιάτο στο φούρνο με πατατούλες και πολλά τυριά τρομερά γευστικό, σπιτικό.

Υλικά συνταγής:

Υλικά για τις πατάτες:

  • 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε φέτες
  • Ότι μυρωδικά αγαπάμε

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια Βούτυρο
  • 500 γραμμάρια Γάλα
  • 200 γραμμάρια τυριά που λυώνουν

Υλικά για το σουφλέ:

  • 6 Κρόκοι
  • 9 Ασπράδια

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις πατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους καθώς και τα μυρωδικά. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά – σιγά στην μπεσαμέλ.
  4. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ή αλευρώσει και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Tips

  1. Για μια σφιχτή μαρέγκα πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σιγά-σιγά αυξάνουμε.
  2. Επίσης χρησιμοποιούμε λίγη από τη μαρέγκα για να αφρατέψουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας αρκετά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, πολύ απαλά. για να γίνει ένα με τη μπεσαμέλ και να μην χαθεί ο αέρας μέσα από τη μαρέγκα.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ