Πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών με πατάτα, κολοκύθα, πράσο, κρέμα γάλακτος και πολλά άλλα λαχανικά
Σουφλέ λαχανικών
Μαγειρική
30/11/2014 | 11:25

Πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών με πατάτα, κολοκύθα, πράσο, κρέμα γάλακτος και πολλά άλλα λαχανικά.

Υλικά συνταγής:

  • 1.200 γραμμ. πατάτες
  • 500 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια και καρότα)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. φέτα
  • 250 γραμμ. ανθότυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Άνηθο
  • μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ