Φτιάξτε την σοκολατόπιτα και παραδοθείτε στον παράδεισο της σοκολάτας
Σοκολατόπιτα
Μαγειρική
09/12/2014 | 19:11
Φτιάξτε την σοκολατόπιτα και παραδοθείτε στον παράδεισο της σοκολάτας.
Υλικά για ένα μικρό ταψί:
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 110 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. κακάο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
- Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Tips
Αν θέλετε να είναι υγρή μέσα η σοκολάτα αφήστε την σοκολατόπιτα στο φούρνο για 10 λεπτά.
Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ