Για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων
Σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα και λευκή σοκολάτα
Μαγειρική
05/12/2014 | 12:07

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Υλικά συνταγής:

  • 2 σοκολάτες λευκές των 200 γραμμαρίων ψιλοκομμένες
  • 390 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 33 x 22 εκ. βουτυρώστε και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
  2. Τοποθετήστε τα γεμιστά μπισκότα σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο και κοπανίστε τα μπισκότα με τον πλάστη μέχρι να σπάσουν καλά και γίνουν κομμάτια.
  3. Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί και λιώνετε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Στη συνέχεια ανακατεύετε με τα χοντροκομμένα.
  4. Ρίχνετε το φοντάν στο ταψί. Απλώστε το ομοιόμορφα. Κοπανίστε μια – δυο φορές το ταψί στον πάγκο της κουζίνας για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  5. Βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 40 με 60 λεπτά. Κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ