Για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων
Σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα και λευκή σοκολάτα
Μαγειρική
05/12/2014 | 12:07
Πεντανόστιμα σοκολατάκια για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.
Υλικά συνταγής:
- 2 σοκολάτες λευκές των 200 γραμμαρίων ψιλοκομμένες
- 390 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 2 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα γεμιστά μπισκότα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 33 x 22 εκ. βουτυρώστε και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Τοποθετήστε τα γεμιστά μπισκότα σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο και κοπανίστε τα μπισκότα με τον πλάστη μέχρι να σπάσουν καλά και γίνουν κομμάτια.
- Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί και λιώνετε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Στη συνέχεια ανακατεύετε με τα χοντροκομμένα.
- Ρίχνετε το φοντάν στο ταψί. Απλώστε το ομοιόμορφα. Κοπανίστε μια – δυο φορές το ταψί στον πάγκο της κουζίνας για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
- Βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 40 με 60 λεπτά. Κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ