«Της πίεσα το κεφάλι στο κρεβάτι και πέθανε από ασφυξία» ομολόγησε ο γιος της 75χρονης γυναίκας
Σοκάρει ο μητροκτόνος στην Κέρκυρα: “Δεν την άντεχα και την έπνιξα”
Κοινωνία
10/02/2015 | 18:37

“Της πίεσα το κεφάλι στο κρεβάτι και πέθανε από ασφυξία. Δεν την άντεχα άλλο”. Αυτά είναι τα λόγια του μητροκτόνου από την Κέρκυρα προς τις Αρχές, μετά τη δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία για το θάνατο της 75χρονης μητέρας του.

“Με ξύπνησε τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκείνη την ώρα νευρίασα. Δεν την άντεχα άλλο. Έτσι της έκλεισα το στόμα. Στη συνέχεια μετέφερα το σώμα της στο παλιό φρεάτιο που υπάρχει δίπλα από το σπίτι”. Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί στο άκουσμα της ομολογίας του δράστη από το χωριό Γαζάτικα της Κέρκυρας.

Η άτυχη γυναίκα ήταν χήρα ενώ δεν είχε αποκτήσει άλλα παιδιά. Ζούσε μαζί με το γιο της ο οποίος ήταν άνεργος και περιστασιακά εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής.

Η πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε η 75χρονη γυναίκα δεν ήταν αρκετή για να τα βγάλουν πέρα και πολλές φορές οι διαφωνίες τους σχετίζονταν με τα οικονομικά τους θέματα.

Όπως αποκαλύπτουν οι γείτονες της περιοχής, δεν ήταν λίγες οι φορές που τσακώνονταν μεταξύ τους, ενώ εκείνος συνήθιζε να φεύγει την ημέρα από το σπίτι και να περνάει την ώρα του σε καφενείο της περιοχής.

Το χρονικό του εγκλήματος

Την Κυριακή το πρωί, ο γιος της άτυχης γυναίκας, ζήτησε τη βοήθεια από τους συγχωριανούς του προκειμένου να βρουν την “εξαφανισμένη” μάνα, όπως έλεγε, ενώ αρκετά γρήγορα κλήθηκε και η αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ξύπνησε το πρωί και η μητέρα του έλειπε. Δεν δίστασε να την αναζητήσει στο σπίτι του αδερφού της που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, προκειμένου να δείξει ανήσυχος και να αποφύγει την καχυποψία των συντοπιτών του.

Όταν η αστυνομία βρήκε το άψυχο σώμα της γυναίκας δίπλα στον παλιό βόθρο του σπιτιού, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα κρυβόταν το μοναχοπαίδι της.

Μάλιστα ο ίδιος έδειξε ανακουφισμένος που βρέθηκε η μητέρα του και έδειχνε συγκινημένος για το θάνατό της.

Εκ πρώτη όψεως, δεν υπήρχαν ενδείξεις για έγκλημα, ωστόσο στη συνέχεια οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ορισμένα στοιχεία δεν ταίριαζαν μεταξύ τους και για αυτό κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση το γιο της.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή μετά τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έφερε εξωτερικά σημάδια από χτυπήματα ή από την πτώση ούτε αποδιδόταν ο θάνατος της σε παθολογικά αίτια.

Τότε ήταν που ο γιος της ομολόγησε και κατέθεσε στην Αστυνομία ότι αυτός ήταν ο αυτουργός του θανάτου της μητέρας του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσα σε μάνα και γιο υπήρχε διαρκώς διαφωνία ενώ δεν έλειπαν συστηματικά οι καυγάδες.

Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται να δικασθεί για ανθρωποκτονία ενώ την κηδεία της 75χρονης θα αναλάβει η εκκλησία της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer