Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα διεξάγεται αυτές τις ημέρες από το e-kefalonia.net και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει απαντώντας σε ερωτήματα για τα έργα ανάπλασης στο Αργοστόλι.
Σοβαρή έρευνα σε εξέλιξη: Συντριπτικό το “ναι”στα έργα του Αργοστολίου!
Κοινωνία
14/11/2016 | 13:01

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα διεξάγεται αυτές τις ημέρες από το e-kefalonia.net και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει απαντώντας σε τρία απόλυτα επίκαιρα ερωτήματα για τα έργα ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου. Από τις μέχρι στιγμής απαντήσεις του κόσμου πάντως και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, μπορούν να εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν “επί του έργου και πέριξ αυτού”…

Τι σημαίνει αυτό; Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 51%, τάσσεται υπέρ των έργων στην πόλη του Αργοστολίου και ένα 14% πιστεύει ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, υπάρχει και ένα 13% που δεν συμφωνεί με τα έργα, αλλά αυτό το ποσοστό θεωρείται ότι αντανακλά την “κακή”αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή. Ακόμη, 20% θεωρεί ότι τα έργα γίνονται πρόχειρα, κάτι που ίσως σχετίζεται από τη μία με τους πιο δύσπιστους πολίτες που βλέπουν ότι έχουν δημιουργηθεί καθυστερήσεις λόγω των ανώνυμων καταγγελιών και από την άλλη με το κομμάτι της αντιπολίτευσης που δεν θέλει να δείξει ότι είναι ενάντια στα έργα.

foto1

Πάνω από 50% είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι ανώνυμες καταγγελίες, κάτι που δείχνει πως ο κόσμος δεν ασχολείται με “παρασκήνια” πολιτικά και παραπολιτικά, αλλά θέλει να ολοκληρωθεί το έργο σύντομα, για να μπορέσει να απολαύσει και τα οφέλη από αυτό. Πάντως υπάρχει και ένα σεβαστό ποσοστό 25% περίπου που συμφωνεί με τις καταγγελίες και ένα 14% που μάλλον συμφωνεί… Λίγο πολύ και με μικρές αποκλίσεις, αυτοί που συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν με τις καταγγελίες φαίνεται ότι διαφωνούν και με τα έργα ή τα θεωρούν πρόχειρα…

foto2

 

Και πάμε τώρα στο πιο ουσιώδες ίσως ερώτημα που έχει να κάνει με το αν θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα έργα. Ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 50%, πιστεύει ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα έργα. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό περίπου 25% που παραμένει “πιστό” και θεωρεί ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής και των εργολάβων, αλλά και ένα 13% περίπου που πιστεύει ότι μάλλον θα ολοκληρωθούν. Επίσης ένα 11% περίπου που νομίζει ότι δεν θα ολοκληρωθούν. Πρακτικά αυτό δείχνει ότι εκείνοι που τάσσονται υπέρ των έργων και κατά των ανώνυμων καταγγελιών πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό επίσης ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν (25% “ναι” και 13% “νομίζω ναι”), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (11% “νομίζω όχι”) φαίνεται ότι είναι επηρεασμένο από τις ανώνυμες καταγγελίες και τις καθυστερήσεις που έχουν αυτές δημιουργήσει.

foto3

Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια τάση που επικρατεί, η οποία “φωνάζει” ότι θέλει έργα, θέλει να γίνουν πράγματα στο νησί, θέλει ανάπτυξη. Για αυτό και συμφωνεί με τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, ενώ διαφωνεί ή αδιαφορεί με και για όσους προσπαθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα. Πολλά περισσότερα φυσικά μπορούμε να πούμε όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα και θα έχουμε συνολική εικόνα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer