Κρατά «μικρό καλάθι» η περιφερειακή σύμβουλος Ιθάκης μετά το ενδιαφέρον ναυτιλιακής εταιρίας να βάλει πλοίο μόνο τους θερινούς μήνες.
Σμαράγδα: «Μας προβληματίζει η περιορισμένη χρονική διάρκεια στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη»
sardelh
Πολιτική
05/06/2014 | 13:34

Κύριοι,
Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο σας, πληροφορηθήκαμε ότι έχει κατατεθεί αίτημα από νέα εταιρεία για έκτακτη δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα από 29/6 έως 31/10/2014. Η εκδήλωση αυτή ενδιαφέροντος μας χαροποίησε γιατί θα καλύψει τις αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες της Ιθάκης λόγω τουριστικής περιόδου, ταυτόχρονα όμως μας προβλημάτισε η περιορισμένη χρονική της διάρκεια.
Όπως σας έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα αποτελεί για την Ιθάκη γραμμή ζωτικής σημασίας και είναι άκρως αναγκαία η άμεση επαναλειτουργία της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Από 01/11/13 έως και σήμερα η Ιθάκη επικοινωνεί με τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθημερινώς και με την Κυλλήνη 3 φορές την εβδομάδα-με δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής μόνο την Παρασκευή. Τα δύο αυτά λιμάνια δεν εξυπηρετούν επαρκώς καθώς κέντρο ιατρικής περίθαλψης και διοικητικό και επιχειρηματικό κέντρο για τους Ιθακήσιους, ήταν και είναι η Πάτρα.
Ανακεφαλαιώνοντας θεωρούμε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η σύνδεση Ιθάκης – Πάτρας και τους δύσκολους χειμερινούς μήνες έστω και με λιγότερα δρομολόγια αλλά με δυνατότητα αναχώρησης και επιστροφής την ίδια μέρα.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι, έτσι ώστε η γραμμή της Πάτρας να ενεργοποιηθεί άμεσα και να επαναλειτουργήσει όλο το χρόνο, με συνέπεια και αξιοπιστία, είτε από τις εταιρείες που εξυπηρετούν σήμερα την Ιθάκη είτε από άλλη εταιρεία.

Με ιδιαίτερη τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Έπαρχος Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer