Η διαδικασία τελείωσε στο... άψε σβήσε από τη στιγμή που αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση
Σκηνές… ροκ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική
08/04/2015 | 09:25

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Ανεκδιήγητες σκηνές εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Η διαδικασία τελείωσε στο… άψε σβήσε από τη στιγμή που αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά για να φτάσουμε σ’ αυτό το γεγονός, προηγήθηκαν στιγμές που δεν τιμούν κανέναν από τους Δημοτικούς Συμβούλους που θέλουν να λένε ότι εξελέγησαν από το λαό της Κεφαλονιάς για να αποτελούν τη “φωνή” του στο Δ.Σ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής των ΦΙ.ΚΟ., Ηλίας Παρίσης άσκησε βέτο για την παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Διονύση Λυκούδη στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί στο Ληξούρι. Ο κ. Παρίσης ζήτησε η πρόταση του – που είχε θέσει και μέσω ανακοίνωσης – να τεθεί προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση.

Η αντίδραση του κ. Λυκούδη ήταν άμεση και με επίθεση επί προσωπικού προς τον κ. Παρίση του είπε ότι “σας έχουν μείνει κατάλοιπα από την στρατιωτική σας θητεία επί χούντας! Αν νομίζετε ότι είστε λοχαγός και θα δίνετε εντολές στους φαντάρους σας είστε γελασμένος. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας!”.  Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Βασίλης Ρουχωτάς για να υπερασπιστεί τον κ. Παρίση για να ακούσει από τον κ. Λυκούδη ότι «ο μπάρμπας σου που σε διόρισε ήταν ναυτοδύτης της Χούντας!».  Εκεί, έγινε το… έλα να δεις με τη μία κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές να διαδέχεται την άλλη. “Πάψε ηλίθιε” είπε ο κ. Ρουχωτάς για να του απαντήσει ο κ. Λυκούδης “Ηλίθια να πεις τη γυναίκα σου και τον εαυτό σου! Βλάκα!”. Μέσα σ’ αυτή την ωραία ατμόσφαιρα, πήρε το λόγο ο Νίκος Γκισγκίνης, ο οποίος μίλησε για “χαφιέδες” και για “μπράβους” του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης αποφάσισε – ενώ εξελίσσονταν όλο αυτό το “μπάχαλο” – να πάρει επιτέλους θέση λέγοντας ότι δεν ευσταθεί η πρόταση του συνεπώνυμου του, Ηλία Παρίση να εξαιρεθεί ο Διονύσης Λυκούδης από τη συνεδρίαση του Ληξουρίου και κατηγόρησε τον Βασίλη Ρουχωτά ότι εκείνος φέρει ευθύνη για την ένταση που δημιουργήθηκε στο Συμβούλιο! Η απάντηση του Δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ηλία Παρίση, ο οποίος αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα. Τον ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κάτω από τις παροτρύνσεις του Προέδρου του Δ.Σ., Μάκη Παπαναστασάτου, ο οποίος τους ευχήθηκε “στο καλό!”. Να σημειώσουμε ότι απούσα, από την αρχή της διαδικασίας ήταν η παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Ολες αυτές οι σκηνές… ροκ εκτυλίχθηκαν για  περίπου ένα τέταρτο και εν συνεχεία δόθηκε η δυνατότητα στην πλειοψηφία να ψηφίσει στα γρήγορα “ναι σε όλα” στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να λήξει μια ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση. Οπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, μεσα σ’ αυτό το “εκρηκτικό” κλίμα είναι βέβαιο ότι το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στο ΤΕΙ Ληξουρίου η ατμόσφαιρα θα μυρίζει… μπαρούτι.

Αξίζει: Ο μόνος που απολογήθηκε για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο Νίκος Σκλάβος λέγοντας ότι “γινόμαστε ρεζίλι! Ατομικά έχω πέσει στα Τάρταρα και δεν αισθανομαι καλά να συμμετέχω ξανά σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο”.

dhmotiko (9) dhmotiko (17) dhmotiko (16) dhmotiko (15) dhmotiko (14) dhmotiko (13) dhmotiko (12) dhmotiko (11) dhmotiko (10) dhmotiko (8) dhmotiko (7) dhmotiko (6) dhmotiko (5) dhmotiko (4) dhmotiko (3) dhmotiko (1)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer