Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση της αποκριάτικης παρέλασης στο Αργοστόλι θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις που μας γέννησε το γεγονός αυτό.
“Σκέψεις και συναισθήματα για το Μάρτη, το Δήμαρχο και τον Υπεύθυνο (;) Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κεφαλονιάς”
Πολιτισμός
16/03/2016 | 15:26

Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση της αποκριάτικης παρέλασης στο Αργοστόλι ,το Σάββατο 13/3/2016,θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις και να καταθέσουμε τα συναισθήματα που μας γέννησε το γεγονός αυτό.

Όπως είναι γνωστό ,η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων δεν ολοκληρώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης .Πολλά , βέβαια , έχουν ειπωθεί στο παρελθόν για τον κακό χαρακτήρα του Μάρτη: άστατος , απρόβλεπτος , κυκλοθυμικός , αναξιόπιστος , αγενής .Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα… Όμως , τώρα πια , στον 21ο αιώνα , η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει και τον πιο άξεστο μήνα .Συγκεκριμένα , η μετεωρολογία – ΕΜΥ το καλλιτεχνικό της – με τα μηχανήματα που διαθέτει μας είχε ενημερώσει εγκαιρότατα ότι στις 13/3/2016 και από τις 15:00μ.μ. ο καιρός θα επιδεινωθεί , ο αέρας θα κοπάσει και θα μας επισκεφθεί η νεροποντή. Εσείς τι κάνατε; Όποιος βρει τη σωστή απάντηση κερδίζει ένα αδιάβροχο:

Μεταθέσατε την παρέλαση των καρναβαλιστών λίγες ώρες νωρίτερα ;
Πραγματοποιήσατε την εκδήλωση σε κλειστό χώρο , ώστε να μην ντυθούμε όλοι παπιά;
Προβάλατε με αυταπάρνηση τα στήθη-τα δικά μας –στον κατακλυσμό και ξεκινήσατε την εκδήλωση ακριβώς την ώρα που η ΕΜΥ σας είχε ενημερώσει ότι ο Μάρτης θα κάμει τα κουρλά του και ο Νώε θα περνά από μπροστά μας;
Η σωστή , αν και άκρως παράλογη , απάντηση είναι το …3 !!!

Ουδέν σχόλιον, ουδείς συμβολισμός…

Και περνάμε στα συναισθήματα. Δεν ξέρουμε αν έχετε συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα , αλλά καλού κακού ας σας τα υπενθυμίσουμε:

α) Πάρα πολλοί αμέριμνοι ποπολάροι ξοδέψαμε χρήματα για να φτιάξουμε άρματα και στολές. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν μας περίσσευαν , ούτε είχαμε κάμει κανένα τάμα στην Κυριακή την Τυροφάγο να ντυθούμε χωρίς λόγο χίπις και Φουρέιρες ( με το μπαρντόν).

β) Επίσης πάρα πολλοί αφελείς είχαμε ξοδέψει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να στηρίξουμε το καρναβάλι , αφιερώσαμε πολλές ώρες δουλειάς για να προετοιμάσουμε την παρουσία μας , όπως εκπαιδευτικοί , μαθητές , πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ.

γ) Τέλος , όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη μέρα , για να ξαλεγράρει λίγο το μυαλό μας , να γελάσουμε , να διακωμωδήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις , να επικοινωνήσουμε. Όχι να αρπάξουμε πνευμονίες. Τι λέτε να νιώθουμε:

1) Θαυμασμό για την οργανωτικότητα και την προνοητικότητά σας ;

2) Χαρά και ικανοποίηση , γιατί μας έμειναν αμανάτι οι στολές , τα άρματα και η λαχτάρα , κυρίως των παιδιών;

3) Απογοήτευση και θυμό;

Πολύ πιθανόν να ψάχνετε ακόμη να βρείτε τη σωστή απάντηση οι κατέχοντες θώκους. Όμως εμείς , νομίζουμε πως όσα γράφουμε βρίσκουν σύμφωνους του νοήμονες συμπολίτες μας.

Και το τελευταίο κουίζ:

Να ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα σέβεστε τον πολίτη που έχει δικαίωμα στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία , πόσο μάλλον όταν έχει συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις;
Να ευελπιστούμε ότι θα συνειδητοποιήσετε πως η προχειρότητα που επιδεικνύετε και οι επιλογές που κάνετε σε θέματα πολιτισμού σάς εκθέτουν ;
Ή είναι πιθανότερο να γίνει πιο συνεργάσιμος και κόσμιος ο Μάρτης;…
Η υπεύθυνη της αποκριάτικης ομάδας

του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Σοφία Νεοφύτου , φιλόλογος

karnavali-argostoli2016-3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer