Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ψάχνει για νέα πολυτελή γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, για τα οποία προτίθεται να καταβάλει ενοίκια εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ για μια τριετία .
Σκάνδαλο με 180.000 € του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καταγγέλει ο Σταύρος Καλογιάννης
Πολιτική
03/05/2011 | 15:34

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων

Νέας Δημοκρατίας

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς την Υπουργό παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων

 

Θέμα: Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αναζητά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας!

Με έκπληξη αλλά και οργή διάβασα ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δημοσιευμένη σε μερίδα του Τύπου, με την οποία αναζητά γραφεία 500-550 τ.μ. στην Αθήνα προκειμένου να στεγαστεί!

Επισημαίνεται ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διαθέτει τμήματα στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο και όχι στην Αθήνα.

Την ώρα που τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οργανωτικής, διοικητικής και καθαρά εκπαιδευτικής φύσεως, την ώρα που το αρμόδιο Υπουργείο κατ’ εντολή της «Τρόικας» κλείνει για λόγους οικονομίας Γυμνάσια και Λύκεια ακόμα και στους ακριτικούς Νομούς της χώρας, όπως στο Νομό Ιωαννίνων, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ψάχνει για νέα πολυτελή γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, για τα οποία προτίθεται να καταβάλει ενοίκια εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ για μια τριετία (συνημμένη προκήρυξη).

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

1.      Είναι σε γνώση του Υπουργείου η συγκεκριμένη προκλητικότατη προκήρυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων; Εάν ναι, έχει συμφωνήσει με την προκήρυξη;

2.      Πόσες άλλες παρόμοιες προκηρύξεις για ενοικίαση γραφείων στην Αθήνα από ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα; Παρακαλώ να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία στα πρακτικά της Βουλής.

3.      Προτίθεται να ανακαλέσει στην τάξη τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, να ακυρώσει αμέσως τον προκλητικό διαγωνισμό και να υποχρεώσει τη Διοικούσα να εγκατασταθεί  στα Ιόνια Νησιά;

Αθήνα, 02.05. 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

Συνημμένα έγγραφα:

  • Προκήρυξη ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αρ. πρωτ.: 1509/18.04.2011 διαθέτει
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer