Τι απαντά ο Βασίλης Ρουχωτάς στον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή σχετικά με το Γηροκομείο Ληξουρίου
“Σκάνδαλο είναι η απουσία σου και η παραμέληση των καθηκόντων σου”
Πολιτική
25/02/2014 | 16:58

“Επειδή ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς δήλωσε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η συνέχιση της παραμονής των τροφίμων του Γηροκομείου Ληξουρίου στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου αποτελεί σκάνδαλό θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα.

Εξ αιτίας των πρόσφατων καταστρεπτικών σεισμών το γηροκομείο Ληξουρίου απέκτησε   ιδιαίτερη επισκεψιμότητα.

Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτές, κανάλια και πλήθος συμπολιτών επισκέφθηκαν και στήριξαν, ο καθένας με τον τρόπο του, την λειτουργία του Ιδρύματος, γεγονός για το οποίο η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και το προσωπικό εκφράζουν  δημόσια τις ευχαριστίες τους .

Ο μόνος απών από τον κατάλογο των επισκεπτών ο πολυπράγμων Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος δεν υπέβαλλε τον πολύτιμο εαυτό του στον κόπο να επισκεφθεί το χώρο όπου στεγάζονται οι τρόφιμοι του Γηροκομείου. να συμπαρασταθεί σε τροφίμους και εργαζομένους, να πληροφορηθεί τι πράξαμε όλες αυτές τις ημέρες και έχοντας γνώση να μπορεί να έχει και άποψη.

Παράλληλα διερωτώμαι πότε ο  κ Αντιπερειάρχης και ο κ Σιμόπουλος?,  ως όφειλε κάθε  δημόσιος λειτουργός ο οποίος είναι σοβαρός, απευθύνθηκε προφορικώς ή γραπτώς  στην Διοικούσα Επιτροπή των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου για να την ενημερώσει για τα σχέδια που  έχει η πολιτεία, την οποία εκπροσωπούν ως εκ της θέσεως τους,  σχετικά  με την περαιτέρω λειτουργία του Ιδρύματος?

Ουδέποτε λοιπόν μέχρι σήμερα κάνενας απο αυτούς τους κυρίους ενδιαφέρθηκε αν ζούν ή πέθαιναν οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου

Αντίθετα μας έστειλαν υγειονομικούς επιθεωρητές και μας απειλούν με την παρέμβαση του κ Εισαγγελέα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Στο σχέδιο προσωρινής εγκατάστασης του Γηροκομείου ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΉΔΗ ΕΚΠΟΝΉΣΕΙ,εντεταλμένος υπάλληλος της Νομαρχίας μας απαίτησε να του ορίσουμε τον χρόνο της προσωρινής μας παραμονής για να μας απαντήσουν άν η πρόταση μας πληροί τους αναγκαίους όρους υγιεινής.

Και αναρωτιέμαι κ Αντιπερειφερειάρχη της Κεφαλονιάς και κ Γραμματεα  της Κυβέρνησης αρμόδιε για τους Σεισμούς

Ποιά απο τις ενέργειες του Δήμου η της Περιφέρειας που έχουν γίνει μέχρι  σήμερα για την αντιμετώπιση των προβληματων απο τους σεισμούς έχει την τυπικούρα  που ζητάτε  απο το Γηροκομείο Ληξουρίου?

Τώρα ανακάλυψες κ. Αντιπερειφερειάρχη της Κεφαλονιάς οτι “το πεντε αστέρων” γηροκομείο στη Σάμη που έχει αποπερατωθεί απο το 2005 δεν λειτουργεί?

Γιατί δεν φρόντισες να στείλεις τους τροφίμους του Γηροκομείου Αργοστολίου σε αυτό το Γηροκομείο αλλά ανέχθηκες να σύρονται απο μοναστήρι σε μοναστήρι και μάλιστα χωρίς την πίεση των σεισμών

Αυτό δεν είναι σκάνδαλο?

Πώς θα αποκόψεις τις   ψυχές των τροφίμων του Γηροκομείου απο το  οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβαλλον

Πως θα μετακινούνται οι βάρδιες των εργαζομένων του Γηροκομείου Ληξουρίου εννενήντα χιλιομετρα κάθε μέρα Ληξούρι Σάμη

Τι θα κάνεις  κ. Αντιπερειάρχη της Κεφαλονιάς σε περίπτωση που αποκοπεί ο δρόμος Ληξούρι Σάμη όπως έγινε πρόσφατα

Και αφού μπήκαμε και σε άλλα χωράφια

ñ  δεν είναι σκάνδαλο η κατάσταση του  επαρχιακού οδικού δικτύου της Παλικής για το οποίο επτα χρόνια αμέσως και τέσσερα εμμέσως είχες την ευθύνη

ñ   δεν είναι σκάνδαλο που απο το 2004 που έθεσα στον τότε υπουργό Γεωργίας στο Ληξούρι το θέμα του Φράγματος Κατωγής και σου πρέδωσα έτοιμα το τοπογραφικό και τους πίνακες απαλλοτρίωσης  η υπόθεση παραμένει στις ντουλάπες των υπηρεσιων σου και η Παλική αναζητά νερο να σβήσει την δίψα της

ñ  δεν είναι σκάνδαλο που τρία χρόνια τώρα δεν μπορεις να ξαναστήσεις στη θέση τους πέντε τεχνητούς ογκολίθους στο Λιμάνι του Ληξουριού?

ñ  Δεν είναι σκάνδαλο που 10 χρόνια τώρα δεν έγινε κατορθωτό να ξεκινήσει το νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι

Και για να  συνεχίσω κ Αντιπειφερειάρχη της Κεφαλονιάς επι της ουσίας μάθε όσα δεν έκανες τον κόπο να ρωτήσεις και να πληροφορηθεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου χωρίς τεχνικές  οικονομικές  και διοικητικές υπηρεσίες  έχει εκπονήσει σχέδιο προσωρινής εγκατάστασης του Γηροκομείου Ληξουρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο μέσα στην πόλη του Ληξουριού με στόχο να κρατήσει στην αγκαλιά της πόλης τους ανθρώπους μας

Συναισθανόμενη τις δυσκολίες των καιρών ευρίσκεται σε επαφή με δύο τουλάχιστον επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης της προσωρινής εγκατάστασης του Γηροκομείου μέχρι την επισκευή και επανεγκατάσταση μας στο Ιστορικό Κτίριο του Γηροκομείου.

Εμείς Διοικούσα Επιτροπή, Εργαζόμενοι, και όλοι οι συμπολίτες της Παλικής, σου δηλώνουμε οτι τους γονείς και τους παππούδες μας που περιθάλπουμε στο Γηροκομείο, θα συνεχίσουμε να τους φροντίζουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα τους κρατήσουμε στο Ληξούρι, και σε καλούμε όπως έχεις υποχρέωση  ως κρατικός λειτουργός, να αναλάβεις όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να συνεχίσει το Γηροκομείο το έργο του στο Ληξούρι.

Αν δεν μπορείς να συντονίσεις τα βήματα σου μαζί μας μην μας ενοχλείς, εμείς θα βρούμε τον τρόπο  να υλοποιήσουμε όλα τα παραπάνω  και προ παντός μήν μας απειλείς.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

rouxwtas_dhmotiko

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer