Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου Φωκά.
Ο Σιατίστης Παύλος από την Κεφαλονιά: Χωρίς ταπείνωση δεν μπορείς να αγαπάς… (βίντεο)
Εκκλησία
24/06/2016 | 20:10

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλος με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου Φωκά, αύριο, Σάββατο 25/06/2016. Την Πέμπτη χοροστάτησε στον εσπερινό που ετελέσθη στην Ι. Μονή των Θεμάτων, κατά τη διάρκεια του οποίου μάλιστα πραγματοποιήθηκε η μοναχική κουρά του Αποστόλη Χαραλαμπάτου, λαμβάνοντας το όνομα Γεράσιμος.

Στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η περίοδος της Πεντηκοστής την οποία διανύουμε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την διακονία, την ακτημοσύνη, το μοναχισμό, αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό. ” Ο θεός μας έδωσε άλλο νόημα ζωής, να γίνουμε θεοί εν μέσω θεών. Η αγάπη Του ανέδειξε τη μεγάλη αξία μας, από κει και πέρα η ευθύνη είναι δική μας”, είπε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο “πολλές φορές τα δικά μας τα παιδιά είναι καρπός εγωισμού και τα μεγαλώνουμε εγωιστικά και τα κάνουμε ανάπηρα και να αγαπήσουν και να ζήσουν και να ερωτευτούν… Γιατί χωρίς ταπείνωση δεν μπορείς να αγαπάς, τελεία και παύλα!”

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το κήρυγμά του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer