Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος και γρηγορότερος συντονισμός των εν εξελίξει έργων στο νησί μας μετά τους πρόσφατους σεισμούς, καθώς και αποφάσεις που αφορούν στην περαιτέρω ανασυγκρότηση της Παλικής
Σε σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη ο Παρίσης
Πολιτική
08/07/2014 | 19:58

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στο νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Δευτέρα 7/7 συμμετείχε σε τρίωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, την οποία συντόνισε ο ίδιος ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης ενώ σε αυτήν παραβρέθηκαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος και γρηγορότερος συντονισμός των εν εξελίξει έργων στο νησί μας μετά τους πρόσφατους σεισμούς, καθώς και αποφάσεις που αφορούν στην περαιτέρω ανασυγκρότηση της Παλικής στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο δια ταύτα της σύσκεψης ο Υπουργός έδωσε τις εξής σαφείς εντολές:

  1. Εντός 20 ημερών να έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΣΚ και την ΥΑΣ όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την αποκατάσταση των σχολείων του νησιού.
  2. Μετά την δημοπράτηση των έργων που έχουν ήδη μελετηθεί, να υπάρξουν νέες γρήγορες μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου των περιοχών που έχουν πληγεί.
  3. Άμεση διεκπεραίωση όλων των φακέλων που έχουν κατατεθεί από τους πληγέντες και αφορούν στις αιτούμενες αποζημιώσεις
  4. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλλονιάς να υπάρξουν γρήγορες μελέτες που αφορούν στην αποκατάσταση και ανασυγκρότηση, τόσο του δημοτικού οδικού δικτύου όσο και των κοινωφελών χώρων της πόλης του Ληξουριού και των οικισμών.
  5. Πλήρης ανάληψη από το Υπουργείο του έργου της αποκατάστασης του λιμένα Αργοστολίου μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, μετά την ανωτέρω σύσκεψη ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, σήμερα 8/7/2014 συμμετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου παρίστατο η βουλευτής του νησιού μας κ. Α. Θεοπεφτάτου

Στην ενημέρωσή του ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης επανέλαβε την σταθερή απόφασή του να προχωρήσουν έργα στο νησί μας που δεν έχουν να κάνουν απλά με αποκαταστάσεις ζημιών, αλλά έργα που θα συντελέσουν στην ανασυγκρότησή του, μετατρέποντας έτσι την φυσική καταστροφή σε ευκαιρία.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer