«Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» θα είναι το σύνθημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει με την ομιλία του την Παρασκευή την έναρξη των εργασιών του 10ου συνεδρίου του κόμματος
Σε ρυθμούς συνεδρίου η Ν.Δ.
Πολιτική
21/04/2016 | 18:26

«Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» θα είναι το σύνθημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει με την ομιλία του την Παρασκευή την έναρξη των εργασιών του 10ου συνεδρίου του κόμματος, στο εκθεσιακό κέντρο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στόχος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κεντροδεξιά παράταξη να γυρίσει σελίδα και να γίνει ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κόμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει την αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να γυρίσουν οι πολίτες την πλάτη από τη ΝΔ. Επίσης, θα εμφανιστεί αισιόδοξος και θα τονίσει πως η ΝΔ αργά ή γρήγορα θα αναλάβει και πάλι τα ηνία της χώρας, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την οποία θα χαρακτηρίσει ανίκανη.

Παράλληλα, θα ζητήσει την συνδρομή των μελών του κόμματος προκειμένου η ΝΔ να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο έχει περιέλθει και θα αναφερθεί στο σχέδιο εξυγίανσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος 4.812 σύνεδροι, εκ των οποίων το 67% δεν έχει λάβει μέρος στο παρελθόν σε συνέδριο της ΝΔ. Το 49% των συνέδρων είναι 35 έως 45 ετών, ενώ το 50% είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των γυναικών ανέρχεται στο 23% στο σύνολο των συνέδρων, αλλά το ποσοστό αυξάνεται στο 31% μεταξύ των εκλεγμένων συνέδρων και μειώνεται στο 15% στους εξ οφίτσιο. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ποσόστωση στην Πολιτική Επιτροπή παρά την αντίθετη γνώμη του 50% όσων συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση.
Εξάλλου, από την Συγγρού εκφράζεται η πεποίθηση ότι το προσχέδιο για τις αλλαγές που προτείνει η νέα ηγεσία του κόμματος και δόθηκαν για πρώτη φορά σε δημόσια διαβούλευση, έτυχαν θερμής αποδοχής από τους πολίτες.

Μία από τις κυριότερες αλλαγές είναι η εκλογή του προέδρου από τα μέλη – φίλους του κόμματος, ενώ η θητεία του θα είναι πλέον πενταετής, εκτός εάν είναι πρωθυπουργός, όπου θα παρατείνεται. Η εγγραφή των νέων μελών θα έχει ολοκληρωθεί 15 ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ υποψήφιος για την ηγεσία θα μπορεί να είναι μόνο εν ενεργεία βουλευτής.

Ακόμη, μειώνονται σε 15 από 50 οι υπογραφές των μελών της Πολιτικής Επιτροπής που χρειάζονται για να θέσει ένας βουλευτής υποψηφιότητα για την αρχηγία, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής από 500 σε 200.

Σύμφωνα με το προς διαβούλευση Καταστατικό, το συνέδριο θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Οι σύνεδροι θα εκλέγονται κάθε δύο χρόνια και ο αριθμός τους μειώνεται στα 200 μέλη (1.000 αιρετά – 1.000 εξ οφίτσιο). Επίσης, θα υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ κομματικής και κυβερνητικής θέσης, θα απαγορεύεται ο δανεισμός του κόμματος από τις τράπεζες και θα τηρούνται ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άρθρο 39 του προσχεδίου που αναφέρεται σε «συνεργαζόμενες Οργανώσεις». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, οι οργανώσεις αυτές «με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από σχετική εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, δύνανται να καλούνται προκειμένου να συνεργαστούν πολιτικά με τη ΝΔ, διατηρώντας τόσο το κόμμα όσο και οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις πλήρη νομική, διοικητική, πολιτική και οικονομική αυτοτέλεια».

Πηγή: real.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer