Ύστερα από τη συμφωνία της δημοτικής αρχής του νησιού και της Εθνικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης της
Σε Μουσείο θα μετατραπεί η οικία του Σικελιανού στη Λευκάδα
Πολιτισμός
10/11/2014 | 11:30

Στολίδι της ιστορίας της Λευκάδας θα παραμείνει η οικία του Άγγελου Σικελιανού, ύστερα από τη συμφωνία της δημοτικής αρχής του νησιού και της Εθνικής Τράπεζας για τη  χρηματοδότηση της αναστήλωσης της  και τη μετατροπή της σε Μουσείο.

«Σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και επιτέλους θα σώσουμε το σπίτι όχι απλά ενός ποιητή, αλλά ενός εθνικού ποιητή που έχει και μια οικουμενικότητα με βάση το έργο που έχει προσφέρει» ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη χορηγία του έργου αναστήλωσης, από την Εθνική Τράπεζα.

Ο δήμαρχος του νησιού  εκτίμησε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι το καλοκαίρι το οίκημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως Μουσείο Άγγελου Σικελιανού. «Δεν ανακαινίζουμε και συντηρούμε απλά ένα σπίτι, αλλά διασώζεται, αξιοποιείται και μέσω αυτού προβάλλεται και το έργο του συμπατριώτη μας, του Αγγέλου Σικελιανού» τόνισε. Η αποκατάσταση του οικήματος εκτιμάται ότι απαιτεί περίπου 800.000 ευρώ, ποσό που ο δήμος αδυνατεί να διαθέσει. Η ανακαίνιση θα επιτευχθεί με τη χορηγία και την κοινωνική ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ανάλογη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση του έργου υπήρξε και στο παρελθόν, αλλά το έργο δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο, που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, οι συζητήσεις εντάθηκαν και τελικά ευοδώθηκαν.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, παρουσία στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και του εργολάβου που επέλεξε η τράπεζα, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer