Ο Σύλλογος «ΑΙΝΟΣ» Νέας Υόρκης από καιρό έχει κάνει γνωστό ότι για δικούς του λόγους, που δυστυχώς σήμερα επαληθεύονται, δεν επιθυμεί να είναι μέλος της Ομοσπονδίας
Σε κόντρα ο Σύλλογος “Αίνος” με την Ομοσπονδία Κεφαλλήνων “Οδυσσέας”
 Ομογένεια
09/07/2013 | 10:20

Δυστυχώς, ο σύλλογος «ΑΙΝΟΣ» Νέας Υόρκης, είναι υποχρεωμένος να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδρασή του στις ενέργειες του Γραμματέα της «Βαγελάτου» όπως από τούδε και στο εξής πρέπει να ονομάζεται, η Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων ο «Οδυσσέας».

Σεβαστέ κ. Πετράτε,

Διαβάσαμε ανακοίνωση στον Εθνικό Κήρυκα Νέας Υόρκης ότι την 19η Μαίου θα ομιλήσετε για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά «στα πλαίσια των εορτασμών για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα».

Είμαστε σίγουροι ότι οι διοργανωτές δεν σας ενημέρωσαν ότι την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, σε απόσταση μερικών τετραγώνων η χορωδία Αργοστολίου δίνει συναυλία και η συνάδελφός σας κα Ελπινίκη Μαζαράκη θα ομιλήσει με θέμα:

“Ο Εθνικός και Κοινωνικός Χαρακτήτας του Αγών των Ριζοσπαστών  και του Επτανησιακού Λαού στα Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα”.

Την ανωτέρω εκδήλωση- που είναι καθιερωμένη να γίνεται κάθε χρόνο επετειακά το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, έχει ανακοινωθεί στο χώρο μας από την 3(f Μαρτίου και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Κεφαλονίτικοι σύλλογοι της περιοχής (συμπεριλαμβανομένΐΛτ’Κΰίί τουΛ ίνου)-σννόιοργανώνονν οι: – ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ Λ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ «ΟΔΥΓΣΕ ΥΣ»

ΚΕΦΛΛΛΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΚΕΦΑΛΟΣ·

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΛΚΗ ΑΑΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΠΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ” NJ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΛΚΥΝΘΙΟΝ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΠΝ “Η ΛΕΥΚΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΚΟΥΣΙΩΝ «Η ΕΡΙΚΟΥΣΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΛΘΡΛΚΙΟΥ ·ΤΟ ΜΛΘΡΛΚΙ·

Δεν σας ζητάμε να αναβάλλετε την εκδήλωσή σας, αν και γνωρίζοντας και εκτιμόντας επιστημονικό σας έργον, θα θέλαμε να είχαμε και μεις την ευκαιρία να παραβρεθούμε. Ζοιυμε σε ελεύθερες και πλουραλιστικές κοινωνίες και έιμασιε ελεύθεροι να ενεργούμε και να κινούμεθα.

Δεν σας ζητάμε να αναβάλλετε την εκδήλωσή σας, αν και γνωρίζοντας και εκτιμόντας επιστημονικό σας έργον, θα θέλαμε να είχαμε και μεις την ευκαιρία να παραβρεθούμε. Ζσυμε σε ελεύθερες και πλουραλιστικές κοινωνίες και έιμαστε ελεύθεροι να ενεργούμε κα> να κινούμεθα.

Το μόνον που θέλουμε είναι να σας ενημερώσουμε για να μην είστε απληροφόρητος και εν αγνοία σας χρησιμοποιηθείτε για τους αντιπερισπασμούς και τα διχαστικά παιγνίδια που εξυφαίνονται στο χώρο μας

Με τιμή,

Για,το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Γ. Χιόνης

Ο γεν. γραμματέας

Κ. Βαγγελάτος

Ο κ. «γραμματέας», συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της «Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής», που μόνο σε χαρτιά και σφραγίδες υφίσταται σαν ομογενειακή οντότητα, προσπαθούν – μάταια- να αποπροσανατολίσουν τους συμπατριώτες μας με τη νέα ανακοίνωσή τους. Οι λόγοι που δημιούργησαν την κρίση μεταξύ Ομοσπονδίας και «Αίνου» έχουν αφετηρία τις ενέργειες του κ. Βαγγελάτου ο οποίος για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει, δεν απαντά σε ερωτήματα που καλοπροαίρετα επαναδιατυ­πώνουμε:

Γιατί απέστειλε επιστολή στον καλεσμένο μας κ. Πετράτο, προσπαθώντας να τον αποτρέψει, να έλθει στην εκδήλωσή μας του περασμένου Μαΐου που έγινε με την ευκαιρία την επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με τη Ελλάδα;

Γιατί όταν πήρε την πρώτη αρνητική απάντηση, προσπάθησε μάταια και αυτή τη φορά, με τηλεφωνική συνομιλία να τον «συνετίσει» προβάλλοντας το άθλιο επιχείρημα ότι «γίνεται, ο κ. Πετράτος, μέρος διασπαστικών κινήσεων, αν συμμετάσχει στην εκδήλωση του «Αίνου»;

Ο Σύλλογος «ΑΙΝΟΣ» Νέας Υόρκης από καιρό έχει κάνει γνωστό ότι για δικούς του λόγους, που δυστυχώς σήμερα επαληθεύονται, δεν επιθυμεί να είναι μέλος της Ομοσπονδίας. Συνεχίζει την αυτάρκη δράση και πορεία του στην ομογένεια της ευρύτερης Νέας Υόρκης, χωρίς να έρχεται σε αντιπαλότητα (θεμιτή άμιλλα ναι!) με άλλες ομογενειακές οργανώσεις και συλλόγους.

Στο χορό των διαψεύσεων που με την τελευταία ανακοίνωση επιχειρείται, τόσο από τον πρόεδρο της «Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής» όσο και από τον κ. «γραμ­ματέα», απαντάμε με αυτό που μικρά παιδιά λέγαμε στην Κεφαλονιά. «Ναι, ναι, ρώτησες τον μπάρμπα σου τον ψευτάκια».

Ίσως χρειαστεί και μια δημόσια απάντηση από ορισμένα μέλη – συλλόγους που απαρτίζουν την Ομοσπονδία ή και από τον πρόεδρο αυτής. Ενώ τα στελέχη αυτά σε επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων καταδικάζουν τις ξετσίπωτες ενέργειες του κ. Βαγγελάτου, δυστυχώς η φωνή τους παραμένει «άτονη», με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το «ξεσάλωμα» του διχασμού των Κεφαλλονιτών, που εκπέμπει σε κάθε ενέργεια του ο «γραμματέας» της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ο «Οδυσσέας».

Ο πρόεδρος

Βασίλης Κοκκόσης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer