Οι νέοι συρμοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δικτύου μετά τις πρόσφατες παραδόσεις, καθώς και της μελλοντικής επέκτασης προς Πειραιά.
Σε κυκλοφορία θα τεθούν τις επόμενες ημέρες 17 νέοι συρμοί του μετρό
Κοινωνία
05/06/2014 | 20:24

Δεκαεφτά νέοι συρμοί του μετρό θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι νέοι συρμοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δικτύου μετά τις πρόσφατες παραδόσεις – εντός του 2013 – των νέων επεκτάσεων προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Αγ. Μαρίνα, καθώς και της μελλοντικής επέκτασης προς Πειραιά.

Διαθέτουν κλιματισμό, γαφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, έχει δοθεί στην ενεργειακή απόδοση των νέων συρμών, με βασικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η τρίτη γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας θα είναι κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον.

Η Αττικό Μετρό, προχωρά ήδη στην κατασκευή της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά, με 7,6 χλμ. σήραγγας και 6 σταθμούς, και της επέκτασης του Τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) προς το κέντρο του Πειραιά, με 5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, υπολογίζεται, ότι η κυκλοφοριακή κίνηση της περιοχής θα μειωθεί κατά περίπου 23.000 οχήματα ημερησίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η διάρκεια της διαδρομής από το λιμάνι του Πειραιά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα φτάνει περίπου τα 45 λεπτά.

 

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer