«Παραλύει» το νησί μας σήμερα Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε απεργιακό κλοιό η Κεφαλονιά σήμερα
Κοινωνία
04/02/2016 | 07:10

«Παραλύει» το νησί μας σήμερα Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου απο το ΠΑΜΕ, την ΕΛΜΕΚΙ, την ΠΑΣΕΒΕ και άλλους φορείς και συλλόγους..

apergia (23)

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο μετά απο απόφαση της ΠΝΟ. Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα και οι ιδιοκτήτες φορτηγών (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος), ενώ σε νέα 48ωρη απεργία (από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου).

demena_ploia

Γενικό “μπλάκ άουτ” στα μαγαζιά της Κεφαλονιάς

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου όπως και σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά.

Όλα τα μαγαζιά του Αργοστολίου κλείνουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, η οποία φέρνει για ψήφιση ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο τραγέλαφος !

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, δηλαδή των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, φυσικοθεραπευτών, κτηνιάτρων, μηχανικών, χημικών, φοροτεχνικών κ.ά..Και τα πρατήρια καυσίμων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στη γενική απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δημοτικοί υπάλληλοι, κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς σήμερα και αύριο, προνοιακές δομές και Κέντρα Υγείας.

Ψήφισμα ΚΡΑΝΗΣ και ΑΡΚΕΙΣΙΟΥ

provata

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, και ο σύλλογος εστίασης ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ, καταθέτουν στη Βουλευτή Κεφαλλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου το παρόν ψήφισμα, το οποί αποτελεί τις προτάσεις μας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επαναφορά της κοινής πρότασης για την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα, η κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.
Η αναλογικότητα των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα να υπολογίζεται στο «μετά φόρων εισόδημα».
Να μην συνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές με λογιστικές διαφορές που μπορεί να προκύπτουν μετά από φορολογικούς ελέγχους.
Να αναθεωρηθεί ο αυθαίρετος δεκαπλασιασμός για τον καθορισμό ανώτατου πλαφόν και να εξεταστεί μια νέα κλίμακα πολλαπλασιαστή από 4 έως 10 για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).
Να επανεκτιμηθεί το ποσοστό 6,95% για τη περίθαλψη, καθώς επίσης το 7,5% για επικουρικές και το 4% για προνοιακές ασφαλιστικές εισφορές.
Να καταργηθούν όλες οι έκτακτες εισφορές και τα 20 ευρώ ως βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, που δεν χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο σκοπό.
Να επεκταθεί το εργόσημο και σε άλλες εργασίες πέρα των αγροτικών δραστηριοτήτων.
Να υπολογισθεί η δυσανάλογη επιβάρυνση των νέων συνταξιούχων και να αναλυθεί το ποσοστό αναπλήρωσης.
Να μην υπάρξουν εξαιρέσεις επαγγελματικών κλάδων και ομάδων στο νέο ασφαλιστικό.
Να κωδικοποιηθεί απλά και κατανοητά η ασφαλιστική νομοθεσία.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ Η Γραμματέας
Σταύρος Σπαθής Μαρία Σκλαβουνάκη
Ο Πρόεδρος του ΑΡΚΕΙΣΙΟΥ
Χρήστος Καμπανός

Στο δρόμο σήμερα και οι Αστυνομικοί

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους αγρότες αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται ειρηνικά αυτές τις μέρες για τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος τους, αλλά και την αλληλεγγύη μας προς την συνεχώς δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε κι εμείς.

Αποκορύφωμα των ενεργειών μας, αποτελεί η Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για τις ραγδαίες εξελίξεις-ανατροπές στο ασφαλιστικό μας, καθώς και για την συνεχιζόμενη απαξίωση του Θεσμού που υπηρετούμε.
Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση!

Αργοστολι 03/02/2016

Ο πρόεδρος
Γρηγοροπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας
Πασχακης Δημήτριος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer