Στα σεμινάρια παρουσιάζονται από εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς διδάκτορες και επιστήμονες τα αποτελέσματα των ερευνών τους πάνω στη χλωρίδα, την πανίδα και τους οικότοπους του Εθνικού Δρυμού
Σεμινάρια για την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου
Οικολογία
13/06/2015 | 11:57

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Σεμινάρια με βάση την καταγραφή και παρακολούθηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου διεξάγονται σήμερα, Σάββατο (13/6) από το πρωί στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη του Αργοστολίου από τον Φορεία Διαχείρισης.

Στα σεμινάρια παρουσιάζονται από εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς διδάκτορες και επιστήμονες από την Πάτρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη τα αποτελέσματα των ερευνών τους πάνω στη χλωρίδα, την πανίδα και τους οικότοπους του Εθνικού Δρυμού.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα, Γεωργία Καμάρη ενώ απεύθυναν ακόμα χαιρετισμό η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας (μέσω επιστολής) και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος.

Μάλιστα, η κα Θεοπεφτάτου έκανε γνωστό ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το Εθνικό Σύστημα Διοίκησης και Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, σύμφωνα με το οποίο θα ενταχθούν οι Φορείς Διαχείρισης στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση του πολύτιμου έργου που επιτελεί ο Φορέας καθώς στο τέλος του χρόνου σταματάει η χρηματοδότηση του μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Παρούσα στα σεμινάρια ήταν και η Νίκη Ευθυμιάτου-Κατσούνη, Γραμματέας του Δ.Σ. του Φορέα και Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η οποία τιμήθηκε στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με το βραβείο «ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ – ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015» από τον Οργανισμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ (ECOCITY) στην Αθήνα.

foreas ainoy (1) foreas ainoy (2) foreas ainoy (4) foreas ainoy (5) foreas ainoy (6) foreas ainoy (7) foreas ainoy (8) foreas ainoy (9) foreas ainoy (10) foreas ainoy (11) foreas ainoy (12) foreas ainoy (13) foreas ainoy (14) foreas ainoy (15) foreas ainoy (16) foreas ainoy (17) foreas ainoy (18)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer