Οι κάτοικοι είναι εμφανώς ενοχλημένοι και δικαιολογημένα αντίθετοι στο εν εν λόγω εγχείρημα,
“Σεισμός” στο Μέτελα!
Κοινωνία
22/07/2016 | 12:39

Θυελλα αντιδρασεων εχουν προκαλεσει στον Δημο και τους κατοικους του Αργοστολιου οι προσφατες εξελιξεις στην ιστορικη συνοικια του Μετελλα.  Αιτια της αναστατωσης ειναι η προθεση γνωστου Κεφαλονιτη μεγαλοεπιχειρηματια να εγκαταστησει πρατηριο υγρων καυσιμων στην περιοχη.

Προκειται για τον διευθυντη της Διαδημοτικης Επιχειρισης Καθαριοτητας Κωστα Γαλιατσατο, ο οποιος παραλληλα δραστηριοποιειται στον κλαδο της εμποριας υγρων καυσιμων, με το πρατηριο που διατηρει στα Ραζατα.

Οι κατοικοι ειναι εμφανως ενοχλημενοι και δικαιολογημενα αντιθετοι στο εν εν λογω εγχειρημα, δεδομενου οτι μια τετοια επιχειριση εν μεσω κατοικημενης περιοχης θα επιφερει καταστροφικες συνεπειες στην ποιοτητα της ζωης αλλα και της περιουσιακης τους καταστασης.

Συγκεκριμενα, ενα πρατηριο υγρων καυσιμων αναμεσα στις κατοικιες, αποτελει μια μονιμη απειλη για την υγεια των περιοικων, λογω των ανθυγιεινων αναθυμιασεων, ενω υπαρχει και το ενδεχομενο ατυχηματος, που θετει σε κινδυνο τις ζωες τους.  Μαζι, επισης, με την αισθητικη υποβαθμιση και το προβλημα της ηχορυπανσης σε μια τουριστικη περιοχη, ειναι αδυνατον να αγνοηθει και η οικονομικη ζημια των περιουσιων, αφου προκυπτει αισθητη μειωση της αξιας των περιξ ακινητων.

Για ολους τους ανωτερω λογους, μια τετοια επενδυση ειναι αντιθετη με την κρατικη νομοθεσια, την οποια ο κυριος ενδιαφερομενος επιδιωκει να παρακαμψει, για το δικο του συμφερον, με ποικιλες και αμφιλεγομενες ενεργειες.

Το θεμα παραμενει σε εκκρεμοτητα, απασχολωντας συχνα το Δημοτικο Συμβουλιο, και παρατεινοντας την αγωνια των ντοπιων, που βλεπουν τα νοικοκυρια τους να απειλουνται απο τα κερδοσκοπικα και αυθαιρετα σχεδια ενος επιδοξου μεγαλοεπενδυτη, που αποβλεπουν στην…υπερχειλιση της ηδη γεμματης τσεπης του…Θεος φυλαξοι!

Απόστολος Χαλικιόπουλος

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer