"Και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυσή τους"
Σαρδελή: “Θα είμαι παρούσα στα προβλήματα της Ιθάκης”
sardelh
Πολιτική
27/05/2014 | 22:07

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου η Ιθάκη …μίλησε.  Έδωσε στο συνδυασμό «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Σπύρου και σε μένα, ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Ιθάκης, την πρωτιά.

Η Ιθάκη είναι η μόνη από τις 5 Εκλογικές Περιφέρειες της Επτανήσου που δεν ανέδειξε, την πρώτη Κυριακή των εκλογών, πρώτο συνδυασμό την «ΑΝΑΣΑ» του κ. Γαλιατσάτου, που προπορευόταν σε όλα τα υπόλοιπα νησιά.  Αυτό με τιμά ιδιαίτερα και θα μου επιτρέψετε να το θεωρήσω ως προσωπική επιβράβευση.

Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς όλους τους Ιθακήσιους που με επέλεξαν με την ψήφο τους και στον πρώτο αλλά και στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, από όλους τους χώρους τους οποίους προέρχονται, δείχνοντάς μου την εμπιστοσύνη τους για να συνεχίσω τον αγώνα για μια Ιθάκη καλύτερη.  Αναγνώρισαν ότι η μέχρι τώρα πορεία μου ήταν ουσιαστικά ακομμάτιστη και αχρωμάτιστη – πάντοτε και μόνο προς το συμφέρον του νησιού μας.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά που με εμπιστεύτηκαν και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι παρούσα στα προβλήματα του τόπου μας και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυσή τους.  Είναι πραγματικά τιμή για μένα όταν – ειδικά οι νέοι της Ιθάκης, αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μου για το νησί και είναι κοντά μου.

Όπως γνωρίζετε, στην προσπάθειά μου να δώσω λύσεις, αρκετές φορές χρειάστηκε να συγκρουστώ καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε «συμπληγάδες» σε οποιοδήποτε βήμα κάναμε.

Εύχομαι στον επόμενο Περιφερειακό Σύμβουλο Ιθάκης κ. Τσιντήλα,  στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα και στον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, καλή και αποτελεσματική θητεία – ειδικά όσον αφορά την Ιθάκη η οποία έχει πολλά προβλήματα ως μικρότερο και δυσπρόσιτο νησί που είναι.

Θεωρώ ότι το δικό τους ξεκίνημα θα είναι πιο εύκολο από το δικό μου καθώς για τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας μου δεν είχα αρμοδιότητες αποκλειστικά για το νησί μου.  Τώρα, μετά από αγώνες με συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, καταφέραμε ο Περιφερειακός Σύμβουλος των Νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων – πρώην Επαρχείων, όπως η Ιθάκη, να είναι πλέον θεσμοθετημένα αρμόδιος για το νησί του. (Θα ονομάζεται Έπαρχος)

Κατά τη γνώμη μου, στον αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων της Ιθάκης – με δεδομένο το ενδιαφέρον του Περιφερειακού Συμβούλου – θεωρώ ότι το πιο βασικό, απαραίτητο και καθοριστικό εφόδιο θα είναι η συνεργασία και η ομοφωνία Περιφερειάρχη – Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακού Συμβούλου Ιθάκης με γνώμονα την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του Ιθακήσιου πολίτη.

Με εκτίμηση

Σμαράγδα Σαρδελή

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer