Επιστολή διαμαρτυρίας της πειφερειακής συμβούλου στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας
Σαρδελή: "Η Ιθάκη δεν εξυπηρετείται καθόλου από το ΚΤΕΛ"
Πολιτική
14/11/2013 | 11:10

Προς:

κ. Κων/νο Κακουράτο,

Πρόεδρο ΚΤΕΛ Νομού Κεφαλληνίας

Κοιν/ση:

1. κ. Σπυρίδωνα Σπύρου,

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

2. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών

Τμήμα Υπεραστικών Συγκοινωνιών

Κύριε Κακουράτε,

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών μας επικοινωνιών, σας θέτω και εγγράφως το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα όσον αφορά και στη χερσαία μετακίνηση των Ιθακησίων από και προς Αργοστόλι, Πάτρα και Αθήνα.

Όπως γνωρίζετε αυτή την περίοδο η Ιθάκη δεν εξυπηρετείται καθόλου από το ΚΤΕΛ Ν.Κεφαλληνίας, αφού τα λεωφορεία δεν έχουν ανταπόκριση με τα πλοία που μας εξυπηρετούν. Δηλαδή δεν υπάρχει δρομολόγιο λεωφορείου από και προς Σάμη που να εξυπηρετεί όσους ταξιδεύουν με το «ΙΟΝΙΟΝ PELAGOS» το οποίο θα επιστρέψει στη γραμμή αύριο 14.11.2013, ούτε λεωφορείο για Πάτρα και Αθήνα που να εξυπηρετεί όσους ταξιδεύουν με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ». Ειδικά οι ταξιδιώτες για Αθήνα ταλαιπωρούνται αφάνταστα αφού υποχρεώνονται να περιμένουν για ώρες το λεωφορείο στην Κυλλήνη.  Όσο δε για την επιστροφή κάποιου από Πάτρα και Αθήνα εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!

Ζητάμε να δρομολογηθούν:

1. Λεωφορείο από Σάμη προς Αργοστόλι το πρωί και αντίστροφα το απόγευμα, σε συμβατές ημέρες και ώρες με τα δρομολόγια του «ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ» και

2. Λεωφορείο από Κυλλήνη προς Πάτρα και Αθήνα το μεσημέρι και αντίστροφα το πρωί, σε συμβατές ημέρες και ώρες με τα δρομολόγια του «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ». Επιπλέον παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα το ΚΤΕΛ να ρυθμίσει δρομολόγιο για Αθήνα μέσω Αστακού καθώς το ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ εκτελεί δρομολόγια και προς Αστακό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ρυθμιστούν τα δρομολόγια έτσι ώστε να εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ του Νομού και οι Ιθακήσιοι.  Είναι κατάφορα άδικο να μην υπάρχει ισότιμη μεταχείριση και για την Ιθάκη και να υποχρεωνόμαστε να περνάμε σε κάθε ταξίδι μας μια νέα Οδύσσεια.

Σας ευχαριστώ

Με τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.

Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης

(σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. – ΦΕΚ Β’ 1650/2013)

sardelh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer