Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες, η Κεφαλονιά παραμένει πάντα ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.
Σαμαράς: «Η Κεφαλονιά άντεξε» (βίντεο)
Πολιτική
29/01/2014 | 13:35

Τη βούληση της κυβέρνησης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στην Κεφαλονιά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί, με την περιοδεία του στο Ληξούρι.
«’Ηρθα για να δείξω ότι όλοι οι ‘Ελληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και να υπογραμμίσω τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «το κράτος, όπως οφείλει να κάνει, θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικους ρυθμούς».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός δεν εφησυχάζει και πως θα πετύχει τον στόχο του.
Αναφέρθηκε στους ελέγχους που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε εκατοντάδες κτίρια τονίζοντας είναι μικρό το ποσοστό των κτιρίων με ζημιές σε σχέση με το μεγεθος του σεισμού. Ζήτησε, όμως, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών καθώς υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
«Προχωρούν οι έλεγχοι γρήγορα, έχουν ελεγθεί πάνω από 400 κτίρια σε 48 ώρες» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε πως ο έλεγχος στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί. Σε όσα είναι ασφαλή τα μαθήματα θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ σε αυτά που έχουν διαπιστωθεί προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να εξασφαλιστεί άμεσα η στέγαση των μαθητών.
Οσον αφορά τα νοσοκομεία, όπως είπε , λειτουργούν κανονικά ενώ οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο.
«Η Κεφαλονιά άντεξε και συνεχίζει να αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή τουριστικό προορισμό. Είμαστε αισιόδοξοι, όλα θα πάνε καλά» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

samaras-dimarxeio-argostoli2

Μετά τις δηλώσεις ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις:
Ερώτηση (Κική Κρούσου, Εφημερίδα Πένα): Σχετικά με τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό έχουμε κάποιες πληροφορίες ότι δε βγαίνουν οι βάρδιες στα νοσοκομεία.
Αντώνης Σαμαράς: Θα σας πω εγώ, γιατί έχω ήδη ασχοληθεί με αυτό. Για το μεν νοσοκομείο στο Ληξούρι υπάρχει –δεν ήθελα τώρα να μπω σε λεπτομέρειες αλλά εν πάση περιπτώσει, επειδή το έψαξα το θέμα και θέλω να είμαι σίγουρος γι’ αυτό και πολλά άλλα, αμέσως ψάξαμε ότι το νερό είναι καλό, δεν υπάρχει βλάβη καθόλου, καμία, στις πηγές. Το δεύτερο, κοίταξα για τα νοσοκομεία. Στο Ληξούρι απαιτείται ένας παθολόγος, ένας καρδιολόγος. Έχω ήδη πάρει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Θα το κανονίσουμε αυτό να γίνει. Στο Αργοστόλι απαιτείται ένας οφθαλμίατρος και ένας γαστρεντερολόγος. Και οι δύο αυτοί έχω δώσει εντολή επίσης να έρθουν. Επομένως, είναι ζητήματα τα οποία, δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά τα κοιτάμε όλα. Τα κοιτάμε όλα, προκειμένου να γίνουν σωστά τα πράγματα.
Ερώτηση (Σάκης Βούτος, δημοσιογράφος): Μια δέσμευση θέλουμε από εσάς. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να το κρατήσετε ζωντανό. Σας παρακαλώ πολύ.
Αντώνης Σαμαράς: Προσέξτε. Το ΤΕΙ και για το θέμα της σχολής Δημοσίων Σχέσεων, έρχεται ο υπουργός ο Αρβανιτόπουλος. Πρόκειται να έρθει αύριο ή μεθαύριο, το πολύ μεθαύριο, μάλλον αύριο έρχεται. Και αυτός θα σας πει συγκεκριμένα.

samaras-dimarxeio-argostoli2 samaras-dimarxeio-argostoli3 samaras-dimarxeio-argostoli3 samaras-dimarxeio-argostoli4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer