Αρκετός και ο κόσμος που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσήλθε ευλαβικά ώστε να αναπέμψει ικεσίες στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους.
Σήμερα γιορτάζει η Εκκλησία των Κεφαλλήνων στον Κοκκιναρά
Οικονομία
28/10/2015 | 13:19

Επί τη εορτή της Αγίας και Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε απόψε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Κοκκιναρά.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

Αρκετός και ο κόσμος που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσήλθε ευλαβικά ώστε να αναπέμψει ικεσίες στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «η γιορτή της Αγίας Σκέπης έχει την ρίζα της στο όραμα του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού, που είδε στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη. Η ιστορική ρίζα της γιορτής ίσως έχει ξεχαστεί για τους πολλούς. Όμως η αλήθεια της παραμένει ζωντανή για εμάς τους πιστούς, γιατί καλούμαστε με τα μάτια της ψυχής μας να βλέπουμε το πέπλο της Παναγίας να σκεπάζει εμάς και το λαό μας, και να προσεύχεται με δάκρυα για τον αποστατημένο κόσμο μας.»

Έκλεισε τονίζοντας ότι «η Παναγία μας συνδέθηκε στενά με την ιστορία του έθνους μας. Όμως δεν είναι μόνο Υπέρμαχος και προστάτης, αλλά παραμένει μεσίτρια ανάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους, στη Γη και τον Ουρανό και στο πρόσωπό Της, βρίσκουμε παρηγοριά,  προστασία, ελπίδα από τα αδιέξοδα και τα δεινά της ζωής.»

 

Πηγή: orthodoxiainfo

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer