Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση στην Σάμη, στον ιερό ναό της κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου, «60 χρόνια από τους σεισμούς 1953-2013».
Σάμη: Η πρώτη πληγείσα πόλη των σεισμών του 1953
Κοινωνία
13/08/2013 | 14:54

Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση στην Σάμη, στον ιερό ναό της κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου, «60 χρόνια από τους σεισμούς 1953-2013». Τους εκκλησιαστικούς ύμνους από την λειτουργία των καταστροφικών σεισμών του 1953 απέδωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος καλαρύτης. Ομιλητές παν. αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος  με θέμα  «Η συμβολή της εκκλησιάς στην ανοικοδόμηση» .  Επίσης συγκλονιστική ήταν η ομιλία του ερευνητή – εκπαιδευτικού Γεράσιμου Γαλανού με κύριο θέμα «Σάμη η πρώτη πληγείσα πόλη». Δεν θα πρέπει να παραληφθεί η ομιλία του πολ. μηχανικού Διονύση Κουγιανού, παλιού προέδρου της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας του Πειραιά. Κύριο θέμα της ομιλίας του ήταν «Από την καταστροφή στην ανοικοδόμηση»
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την ομιλία της δημοσιογράφου – συγγραφέας  Διονυσίας Πουλάκη-Κατεβατη. Το ιστορικό μέλος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών έκανε μια σύντομη ανάλυση στον ανεκτίμητο βιβλίο της που έχει σαν θέμα την προσεισμική Κεφαλονιά.
Αξίζει: Θα πρέπει να συγχαρούμε τον εφημέριο του ναού π. Παΐσιο Παράσχη, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο οργανωτής αυτής της λαμπρής εκδήλωσης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer