Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία φορά που η παρούσα πλειοψηφία θα διαχειριστεί τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Ρουχωτάς: «Μπορεί η πολιτική ηθική να αγνοείται ή να περιμένει;»
Πολιτική
14/11/2013 | 13:07

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου 2013, σε απάντηση της πρότασης μομφής που κατέθεσα μαζί με τον Νέστωρα Βεντούρα σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόπειρα της  πολιτικής απάτης που επεχείρησε κατά την καταμέτρηση των θετικών ψήφων στην απόφαση για την παραχώρηση της χρήσης  δημοτικού οικήματος σε οικογένεια συμπολιτών στο συμβούλιο  της 25ης Οκτωβρίου 2013,  η μεν συμπολίτευση δεν φάνηκε να ενοχλείται και απέρριψε ακόμη  και την ιδέα της συζήτησης της πρότασης μομφής, η δε αντιπολίτευση έκρινε ότι η ηθική μπορεί να περιμένει και παρέπεμψε τη συζήτηση του θέματος στις καλένδες.

Βλέπετε όλοι έκριναν ότι το ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα και ο μίζερος προϋπολογισμός του Δήμου είχαν περισσότερη βαρύτητα και έπρεπε να συζητηθούν σε αντιδιαστολή με την  ηθική πολιτική διάσταση των πράξεων του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία δεν έκριναν σκόπιμο ότι έπρεπε να συζητήσουν.

Και αυτός ο τρόπος σκέψης το 2013 !!!!!

Σημειώνω δύο  εξαιρέσεις.

Το λευκό της κ Κατσαίτη
Και την καταδικαστικά εκκωφαντική σιωπή (για τον πρόεδρο  Ν Ανουσάκη) του κ Σπύρου Κουνάδη

οι οποίοι παρά την απίστευτη πίεση που εδέχοντο όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και κατά τα προκαταρκτικά της  συζήτησης της πρότασης μομφής στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατάφεραν να αντισταθούν με τον τρόπο τους.

Σχετικά με το πρακτικά ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου μας  για το 2014 θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Την πλήρη αδυναμία έστω και ενός μέλους της πλειοψηφίας  της Δημοτικής Αρχής να εισηγηθεί το θέμα.

Δήμαρχος, Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, προγενέστεροι  και νέος, δεν είχαν τη γνώση και το κουράγιο να υπερασπιστούν την πολιτική διάσταση της πρότασης τους αλλά άφησαν την εισήγηση στην προϊσταμένη προγραμματισμού,  πράγμα άλλωστε που έπραξαν και για τα ανταποδοτικά τέλη, όπου και εκεί την εισήγηση έκανε ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας.

Το μόνο ουσιαστικά  έργο που περιέχει ως συνεχιζόμενο το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 είναι η αποπεράτωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου που με τυμπανοκρουσίες δημοπράτησε την άνοιξη  η Δημοτική Αρχή και επιθεώρησε με κομπασμό ο Δήμαρχος το Αύγουστο.

Για τις ενέργειες της σχετικά με αυτό το έργο η Δημοτική Αρχή διεκδικεί μετά πάσης βεβαιότητας το παγκόσμιο ρεκόρ  στη βλακεία αφού

Το έργο έχει ήδη σταματήσει προ τριμήνου
Δεν εισάκουσαν τις υποδείξεις μας άτι η μελέτη που δημοπράτησαν δεν μπορούσε να εφαρμοστεί και τώρα χρειάζεται νέα μελέτη και φυσικά περισσότερα χρήματα για να προχωρήσει το έργο χωρίς να ξέρουμε αν θα το τελειώσουν

και το σπουδαιότερο

Η μόνη εργασία που έχουν ολοκληρώσει μέχρι τώρα είναι η θερμομόνωση του μπαζωμένου υπογείου.

Ναι καλά διαβάζετε!

Έχουν θερμομονώσει εξωτερικά τα τοιχία του υπογείου που εσωτερικά είναι μπαζωμένο!!!!

Και είναι πραγματικά εξαιρετική θερμομόνωση (σου λέει να κάμουμε κάτι καλό για να μην κρυώνουνε τα μπάζα)

Οι επισυναπτόμενες  οι φωτογραφίες  αποτελούν αψευδή μάρτυρα του κατορθώματος.

Τέλος θέλω να επισημάνω οτι έχουν αφαιρέσει από το τεχνικό πρόγραμμα επτά ολοκληρωμένες μελέτες έργων με συνολική δαπάνη 150.000 περίπου ευρώ που αφορούν το κύκλωμα ύδρευσης αποχέτευσης επειδή  ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου Κεφαλλονιάς άρχισε να τους επιστρέφει τα εντάλματα πληρωμής των ως άνω μελετών  ως ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Η προστασία που παρείχε στο θέμα αυτό στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας,  ενεργώντας ως πολιτικός τους πάτρωνας,  τελείωσε στα σκαλιά του γραφείου του επιτρόπου.

Ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του επιτρόπου των δαπανών των ως άνω μελετών ως παρανόμων,  δικαίωσε, ουσιαστικά και τυπικά, τις ενστάσεις μου και τις προσπάθειες μου για την τήρηση της νομιμότητας στην σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, πράγμα που μέχρι τώρα με πείσμα αρνήθηκε η πλειοψηφία.

Είναι αυτές οι μελέτες και κατά ακολουθία οι δαπάνες που επί δύο χρόνια υποδεικνύω καταγγέλλω και ενίσταμαι ότι δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Όλες οι ανωτέρω παρατηρήσεις αποδεικνύουν, χωρίς την ανάγκη περαιτέρω λεπτομερειών, την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να χειριστεί το τεχνικό πρόγραμμα και κατ ακολουθία τον προϋπολογισμό του Δήμου και τα χρήματα των άγρια φορολογουμένων συμπολιτών μας.

Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν θα είναι και η τελευταία φορά που η παρούσα πλειοψηφία θα διαχειριστεί τον προϋπολογισμό του Δήμου Κεφαλλονιάς.

 

Ληξούρι  14 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Κεφαλλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer