Πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε την Κυριακή, στον ομώνυμο ναό, στο Λιθόστρωτο του Αργοστολίου.
π. Ιωάννης Μεσολωράς από Άγιο Σπυρίδωνα: Τον Θεό τον βρίσκουμε με την απλότητά μας..
Δημοφιλή
12/12/2016 | 00:21

Της Γιάννας Κουλουμπή

Πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε την Κυριακή, στον ομώνυμο ναό, στο Λιθόστρωτο του Αργοστολίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, κ. Δημητρίου.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης πλαισιώθηκε από ιερείς του Αργοστολίου, αλλά και τον ηγούμενο του Ιβηρικού κελιού Αγίας Άννης του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αντίπα, ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας για την πραγματοποίηση πνευματικής συνάντησης στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλης Κεφαλληνίας “Απόστολος Παύλος”, την προηγούμενη ημέρα.

Οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιστορικό ναό για να προσκυνήσουν και να ακούσουν τον θείο λόγο, ενώ ο πατέρας Ιωάννης Μεσολωράς, εφημέριος του ναού, μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τον Άγιο Σπυρίδωνα, εστιάζοντας στην απλότητα με την οποία μετέφερε το λόγο του Θεού και ερμηνεύοντας το θαύμα του Αγίου με το κεραμύδι, όταν σε μια δύσκολη εποχή για το Χριστιανισμό εκείνος κατόρθωσε να δείξει με τον πιο λιτό τρόπο πως ο Τριαδικός Θεός αποτελείται από τρία ομοούσια πρόσωπα, είναι όμως Ένας στην Ουσία Του και τη Φύση Του.

“Το μήνυμα που μετέφερε με το θαύμα του αυτό ο Άγιος ήταν ότι το Θεό τον βρίσκουμε με την απλότητά μας”, είπε καταλήγοντας ο π. Ιωάννης, ενώ λίγο νωρίτερα ζήτησε να έχουμε εμπιστοσύνη στους Αγίους μας, αφού “θεολογούν”με απλές κουβέντες” και μας δείχνουν το δρόμο προς το Θεό.

Χρόνια πολλά σε όλους!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer