Ακούγοντας τους μετεωρολόγους, τις τελευταίες ημέρες, λίγο πολύ, όλοι περιμέναμε έναν λευκό μανδύα να καλύψει τις γειτονιές μας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που σας επισκέφτηκε ο χιονιάς, και έχετε όρεξη για λίγο παιχνίδι και δημιουργικές κατασκευές, μαθηματικός αποκάλυψε τις ιδανικές αναλογίες για τον τέλειο χιονάνθρωπο.
Σύμφωνα με τον Dr James Hind από το Nottingham Trend University, υπάρχει μια μαθηματική φόρμουλα η οποία μας εγγυάται καταπληκτικά αποτελέσματα για τη δημιουργία του ιδανικού χιονάνθρωπου.
Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέξουμε
Ειδικότερα, ο Dr James Hind εξέτασε μια σειρά από μεταβλητές, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία του τέλειου χιονάνθρωπου. Πρόκειται, σύμφωνα με τον Dr Hind, για τα τρία σημεία τα οποία παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μας και τα οποία μπορούν να μετρηθούν με άριστα το 100. Ποια είναι αυτά;
Καθαρότητα του χιονιού: Να μην υπάρχουν σκουπίδια, χόρτα, ή οτιδήποτε που να κάνει το χιόνι να μην φαίνεται και να μην είναι καθαρό. Αν όλα πάνε καλά, από αυτό το κομμάτι της εξίσωσης μπορούμε να συγκεντρώσουμε μάξιμουμ 20 βαθμούς.
Αξεσουάρ του χιονάνθρωπου: Για να πάρουμε όλους τους βαθμούς από αυτό το σημείο, τα μάτια του χιονάνθρωπου πρέπει να απέχουν το πολύ 5 εκατοστά, και η μύτη του (καρότο) να είναι ακριβώς 4 εκατοστά. Τα αξεσουάρ που μπορεί να φοράει (κασκόλ, γάντια κτλ) πρέπει να είναι 3, ενώ καλό θα ήταν να έχει και 3 κουμπιά στο στήθος τοποθετημένα σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Αν τα καταφέρουμε, από αυτό το κομμάτι μπορούμε να συγκεντρώσουμε 30 βαθμούς.
Μέγεθος και αναλογίες του χιονάνθρωπου: Το ύψος του για τέλειο αποτέλεσμα πρέπει να είναι 1 μέτρο και 62 εκατοστά, και να είναι φτιαγμένος σε κλιμακωτές μπάλες με διάμετρο 30 εκατοστών για το κεφάλι, 50 εκατοστών για το στήθος και 80 εκατοστών για τη βάση. Επιπλέον ο Dr Hind προτείνει πως ο χιονάνθρωπος θα μπορούσε να έχει χέρια από ξύλο. Έτσι, μπορούμε να συγκεντρώσουμε 50 βαθμούς.
Όλα τα παραπάνω, σχηματίζουν μία πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση, η οποία μοιάζει και σχηματικά με έναν χιονάνθρωπο (τυχαίο;) και η οποία μετρά το κατά πόσο προσεγγίσαμε το τέλειο αποτέλεσμα. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τέλειος χιονάνθρωπος είναι εκείνος με ένα σκορ 100 στα 100.