Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους
Πώς θα γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Κοινωνία
30/03/2016 | 12:47

Εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους.

Φέτος οι Πανελλαδικές στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια θα αρχίσουν στις 16 Μαΐου, ενώ για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι  οι υποψήφιοι που θα ριχτούν στη «μάχη» προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα εξεταστούν είτε με το παλαιό σύστημα των 6 ή 7 μαθημάτων είτε με το νέο των 4 ή 5 μαθημάτων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν με διαδικασίες κοινές για το νέο και το παλαιό σύστημα.

Ολόκληρη η εγκύκλιος

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως για φέτος λόγω του διπλού συστήματος εξετάσεων, ταμαθήματα κατά την εξέτασή τους θα διακρίνονται ως εξής:

μάθημα νέου συστήματος

μάθημα παλαιού συστήματος

μάθημα κοινό παλαιού και νέου συστήματος

«Η παραπάνω διάκριση των μαθημάτων θα γίνεται κατά τη διατύπωση των θεμάτων και θα είναι αναγεγραμμένη πάνω στις φωτοτυπίες των υποψηφίων», επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Υπενθυμίζεται ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι αυξάνονται κατά 1.655, δηλαδή καταγράφεται συνολικά μια αύξηση των θέσεων κατά  2,42% σε σχέση με πέρσι.

Στην πραγματικότητα, η αύξηση των εισακτέων αφορά μόνο στις σχολές των ΤΕΙ, στις οποίες οι νέοι φοιτητές αυξάνονται κατά 2.000. Αντιθέτως, στα ΑΕΙ οι προσφερόμενες θέσεις μειώνονται κατά 345 σε όλη τη χώρα.

Οι πίνακες με τους εισακτέους ανά σχολή

Στο σύνολο οι εισακτέοι για το 2016 ανέρχονται σε 69.985, εκ των οποίων οι 43.855 σε ΑΕΙ και οι 26.130 σε ΤΕΙ.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer