Αν θέλουμε απαντήσεις, συναντάμε τη σκιτσογράφο και εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ναταλία Καπατσούλια, στο βιβλιοπωλείο "Κύβος"
Πώς γεννιούνται τα (παιδικά) βιβλία;
Κοινωνία
24/01/2014 | 18:37

Αν θέλουμε απαντήσεις, συναντάμε τη σκιτσογράφο και εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ναταλία Καπατσούλια.

Βλέπουμε προσχέδια και πρωτότυπες ζωγραφιές αγαπημένων βιβλίων και γινόμαστε εικονογράφοιζωγραφίζοντας τα λόγια αγαπημένων συγγραφέων.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Κύβος στη Λ. Βεργωτή 13, στο Αργοστόλι.

Η Ναταλία Καπατσούλια είναι μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες σκιτσογράφους και έχει εικονογραφήσει 200 και πλέον βιβλία.  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκίτσο, εικονογράφηση και γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Συνεργάστηκε με τα παιδικά περιοδικά “Το Ρόδι” και “Τα Σαΐνια” και με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων: “Ένα συννεφάκι διαδηλώνει”, “Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο”, “Α,β,γ…ω, αλφαβητάριο τρελό”, “Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης”, “Η Πουπού και η Καρλόττα”, “Από που πάνε στην οδό Δεληγιάννη;”, “Ο τράγος και τα επτά λυκάκια”. Σήμερα ζει στην Κεφαλονιά και εικονογραφεί με αγάπη και μεράκι παιδικά βιβλία. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (Ευγένιος Τριβιζάς, “Οι χελώνες του βαρώνου”, Κατερίνα Αναγνώστου, “Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά”) και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού “Διαβάζω” (Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη, “Θέλω να γίνω ήρωας”).

natalia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer