Άλλος ένας χειμώνας φθάνει στην πόρτα μας και το πώς, αλλά κυρίως με πόσα χρήματα θα ζεσταθούμε φέτος, απασχολεί πάρα πολύ κόσμο
Πόσα θα πληρώσετε στη ΔΕΗ ανάλογα με την κατανάλωσή σας
deh
Κοινωνία
15/12/2014 | 21:26

Άλλος ένας χειμώνας φθάνει στην πόρτα μας και το πώς, αλλά κυρίως με πόσα χρήματα θα ζεσταθούμε φέτος, απασχολεί πάρα πολύ κόσμο!

Παρά το γεγονός ότι διατελώ τυπικά ακόμα εκπρόσωπος των συντηρητών καυστήρων στον σύλλογο της Πάτρας (όχι ουσιαστικά όμως όσο οι αρμόδιοι φορείς δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία και δεν ασκούν ελέγχους), θεωρώ ως την καλύτερη και οικονομικότερη μέθοδο θέρμανσης για την Κεφαλονιά την Υπέρυθρη Θέρμανση!

Μια μέθοδο θέρμανσης που άρχισα να εφαρμόζω στην Κεφαλονιά πριν 5 χρόνια και που με χαρά διαπιστώνω πως και άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί αρχίζουν να προτιμούν.

Στο σημερινό μου κείμενο όμως, θέλω απλώς να ενημερώσω όσους έχουν και πληρώνουν οικιακό τιμολόγιο Γ1 και Γ1Ν (νυχτερινό), πόσο θα τους κοστίσει η κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνουν, είτε έχουν σπίτι τους υπέρυθρη θέρμανση, είτε air-condition, είτε σόμπες, είτε θερμοσυσσωρευτές, είτε αντλίες θερμότητας ή κάποιο άλλο μέσο που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια. Πάντως όποιος χρησιμοποιεί ρεύμα για τη θέρμανσή του επιβάλλεται να έχει νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν!

Στους πίνακες που ακολουθούν θα δείτε την συνολική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χρέωση της κάθε κιλοβατώρας που καταναλώνετε έτσι θα μπορείτε να υπολογίσετε πόσο σας συμφέρει φέτος να κάψετε πετρέλαιο ή να τοποθετήσετε κάποιο ηλεκτρικό σύστημα για τη θέρμανσή σας. Βέβαια η υπέρυθρη θέρμανση για το υγρό κλίμα της Κεφαλονιάς είναι η ιδανική ποιοτικά λύση, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε με οικονομικούς όρους!

Γενικά θα διαπιστώσετε ότι, περνώντας σε κατανάλωση τις 2000 KWh αυξάνει πολύ η χρέωση της ΔΕΗ αλλά αυτό ίσως αποδειχθεί το πλεονέκτημα του καταναλωτή όταν ψηφιστεί από τη βουλή η νομοθεσία για την αυτοπαραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά και μικρές ανεμογεννήτριες και για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις!

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Ÿ™š™‘šŸ Ÿ™š™‘šŸ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer