Νύχτα τρόμου στο Παρίσι.Μπαράζ εκρήξεων και πυροβολισμών. Νεκροί και τραυματίες. Σε εξέλιξη και καάσταση ομηρίας σε μουσική σκηνή.
Πόλεμος στο Παρίσι με κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων
Κοινωνία
14/11/2015 | 07:44

Νύχτα τρόμου στο Παρίσι με τζιχαντιστές να εξαπολύουν πολλαπλές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έγιναν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο γήπεδο Stade de France την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας, με τον πρόεδρο Ολάντ και τον γερμανό υπουργό εξωτερικών να παρακολουθούν το παιχνίδι από τις κερκίδες.

Δύο έως τέσσερις πάνοπλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο συναυλιακό κέντρο Bataclan, στο κέντρο του Παρισιού.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν επίσης:

στην γωνία Rue Bichat και Rue Alibert και συγκεκριμένα στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge»
στη Rue de Charonne, κοντά στο εστιατόριο La Belle Equipe

Ο χάρτης των επιθέσεων

xarths_parish
Ο αριθμός των θυμάτων αλλάζει συνεχώς. Οι τελευταίες πληροφορίες από αξιωματούχους της δημαρχίας και της εισαγγελίας του Παρισιού αναφέρουν τουλάχιστον 120 νεκρούς συνολικά σε όλα τα σημεία των επιθέσεων.

Βίντεο: Η εκκένωση του γηπέδου

Τον γαλλικό εθνικό ύμνο τραγουδούσαν οι θεατές του αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας, όταν – αμέσως μετά τις εκρήξεις – άρχισαν συντεταγμένα να εγκαταλείπουν το γήπεδο.

upl56465b7b4f428 upl564663b42998c upl56465b596d418

Η σφαγή στο Bataclan

Επί τουλάχιστον 2 ώρες υπήρχε σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στη γνωστή μουσική σκηνή Bataclan στην οποία διασκέδαζαν δεκάδες άνθρωποι.

Γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο CNN oi ένοπλοι φώναξαν στα αραβικά το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος» και εξαπέλυσαν πυρ εναντίον των θαμώνων με Καλάσικοφ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η «πλατεία» του συναυλιακού χώρου έχει γεμίσει με πτώματα. Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού δήλωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 70.

Λίγο πριν τις 02.00 ώρα Ελλάδος η ομηρία στη μουσική σκηνή τερματίστηκε με εισβολή των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφτηκε τον τόπο της σφαγής και δήλωσε ότι η Γαλλία θα είναι ανελέητη απέναντι σε αυτούς που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις.

upl56465b7b4f428 upl564664496fce2 upl564664dd17cf2
Επιθέσεις αυτοκτονίας στο Stade de France

Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο Stade de France έγιναν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας και μία έκρηξη βόμβας.

Αμερικανικές πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι κατά τα φαινόμενα οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες : «Εμφανώς πρόκειται για συντονισμένες επιθέσεις».

Γαλλικές πηγές ασφαλείας θεωρούν σίγουρο ότι το χτύπημα είναι έργο τζιχαντιστών της ISIS.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι

Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι τουλάχιστον 5 τρομοκράτες είναι νεκροί και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργάτες τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Παρίσι.

Οι δημοτικές αρχές το Παρισιού ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά το Σάββατο. Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί ήδη 1500 αστυνομικοί. Πάντως τα αεροδρόμια παραμένουν ανοικτά και δεν πρόκειται να επιβληθούν ματαιώσεις των δρομολογίων στους σιδηροδρόμους τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα δρομολόγια του Eurostar από το Παρίσι προς το Λονδίνο θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά, αλλά η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέφει τα χρήματα σε όσους έχουν κάνει κρατήσεις και αποφασίσουν να ματαιώσουν το ταξίδι τους.

Στο Παρίσι, οι οδηγοί ταξί μετέφεραν δωρεάν τους πολίτες μακριά από τα σημεία των επιθέσεων. Παράλληλα οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους περαστικούς, μετά και την παράκληση των αρχών προς τους Παριζιάνους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.
Ολάντ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο γάλλος πρόεδρος σε διάγγελμά του, φανερά ταραγμένος, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι τα σύνορα έχουν κλείσει. Πρόσθεσε ότι μονάδες του στρατού θα περιπολούν στο Παρίσι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να συλληφθούν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο κ. Ολάντ είπε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ο γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να μην μεταβεί στην Τουρκία για την σύνοδο του G20.

Πανηγυρισμοί φιλο-τζιχαντιστών στο Twitter

Σύμφωνα με τους New York Times, συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους αναρτούν μηνύματα στο Twitter εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τις επιθέσεις, χωρίς ωστόσο από τα μηνύματα να προκύπτει ανάληψη ευθύνης. Εχουν κάνει την εμφάνιση τους hashtags όπως «Το Παρίσι καίγεται» και «το Κράτος του Χαλιφάτου επιτίθεται στη Γαλλία.

Εκτακτα μέτρα παίρνει το Βέλγιο

Εκτακτη συνεδρίαση της Βελγικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι/ Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στα σημεία εισόδου στα σύνορα, αλλά και στις πτήσεις και τα τρένα που προέρχονται από τη Γαλλία.

Σοκαρισμένος ο γερμανός υπουργός εξωτερικών

«Είμαι συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ βρισκόταν απόψε στις κερκίδες του Stade de France, από όπου παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας. Νωρίτερα σήμερα είχε συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς. stade

Το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μόλις ενημερώθηκε τώρα στον Λευκό Οίκο από την προσωπική του σύμβουλο για θέματα ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, Λίζα Μόνακο.

Πριν το τρομοκρατικό χτύπημα είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο Ολάντ σχεδιάζοντας την επίσκεψη του στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή στις 29 Νοεμβρίου, η οποία μάλλον οδεύει προς αναβολή .

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας σε Ουάσινγκτον και Νεα Υόρκη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, αν και επισήμως αμερικανικές πηγές ασφαλείας αρνήθηκαν στο Reuters ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα. Ο αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα ρπος τον γαλλικό λαό εκφράζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον γαλλικό λαό.

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι αυτοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό κάνουν λάθος και σχολίασε ότι στόχος της επίθεσης είναι να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. Πρόσθεσε ότι δεν θα επικοινωνήσει αμέσως με τον γαλλο πρόεδρο, θέλωντας να του δώσει τον χρόνο να ασχοληθεί με την οργάνωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και υποσχέθηκε ότι αθ επικοινωνήσει μαζί του μέσα στις επόμενες μέρες.

Α. Τσίπρας: Είμαστε συγκλονισμένοι

“Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι. Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε το γαλλικό λαό”, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer