Πυρκαγιά έχει ανάψει εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή του αγκώνα και παρά τις φιλότιμες σχεδόν εξαντλητικές προσπάθειες των κατοίκων δεν λέει ακόμη να σβήσει….
«Πυρκαγιά» στον Αγκώνα!
Βανια Σαμολη
26/07/2015 | 14:15

Πυρκαγιά έχει ανάψει εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή του αγκώνα και παρά τις φιλότιμες σχεδόν εξαντλητικές προσπάθειες των κατοίκων δεν λέει ακόμη να σβήσει….
Νύχτα –μέρα παλεύουν οι κάτοικοι και τα συνεργεία, με όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό, μα όλο κάτι προκύπτει την τελευταία στιγμή , κάτι που δεν προβλέφθηκε, κάτι επιπλέον και ο αγώνας δεν σταματά, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται συστηματικές και αδιάλειπτες έως ότου να επιτευχθεί αποτελεσματικά ο στόχος.
Καλέ όχι μην αγχώνεστε ουδείς κινδυνεύει…..μήτε άνθρωπος , μήτε ζωντανό μήτε περιουσία……
Ο ένοχος για τούτη τη λαίλαπα της πυρκαγιάς , που προκάλεσε σαρωτικές αλλαγές στο χωριό είναι ο 2ος Δρόμος Θηναίας γης και η κινητοποίηση είναι , μαζική και εντυπωσιακά εποικοδομητική για το χωριό.
Διαπλατύνονται οι δρόμοι, δημιουργούνται χώροι στάθμευσης, εξωραΐζεται η εκκλησία , τοποθετούνται παγκάκια στον προαύλιο χώρο της, κατασκευάζονται τοιχία, εγκαθίστανται προβολείς, καθαρίζονται και βάφονται οι χώροι της, προστίθενται υποδομές ηλεκτροδότησης……
Κατασκευές μόνιμες σχεδόν οι περισσότερες που δημιουργούνται επ΄ αφορμής του αγώνα και παραμένουν μόνιμα στο χωριό και την εκκλησία του, για άλλες μελλοντικές δράσεις, ομορφαίνοντας το χώρο.
Το πιο σημαντικό όλων, είναι ότι οι άνθρωποι εργάζονται με αγάπη και ομόνοια για ένα κοινό στόχο την αναβάθμιση της περιοχής τους και την υγιή διέξοδο και ψυχαγωγία σε όλους.
Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους συνέδραμαν σε αυτό το εγχείρημα και ειδικά στα παιδιά της οικογενείας Κουλουμπή και συγκεκριμένα τα στελέχη της τεχνικής εταιρείας Κουλουμπής Αλέξανδρος που κόπιασαν προσφέροντας «γη και ύδωρ» εργασία, μηχανήματα και υλικά συνεισφέροντας στον τόπο τους .
Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες σχετικό ρεπορτάζ, με φωτογραφικό υλικό που θα αποδεικνύει το εύρος των παρεμβάσεων , την επίπονη εργασία και το συγκλονιστικό αποτέλεσμα…..!!!!!

dromos thinaias2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer