Οι συγκλονιστικές μορφές των Καρυάτιδων έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, που αναφέρονται στα νέα εντυπωσιακά ευρήματα με διθυραμβικά σχόλια
Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Αμφίπολη!
Πολιτισμός
08/09/2014 | 18:12

Οι συγκλονιστικές μορφές των Καρυάτιδων έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και των διεθνών  Μέσων Ενημέρωσης, που αναφέρονται στα νέα εντυπωσιακά ευρήματα με διθυραμβικά σχόλια, σχολιάζοντας ότι ο τύμβος στην Αμφίπολη  πιθανόν να ανήκει σε στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη γυναίκα του Ρωξάνη ή στη μητέρα του Ολυμπιάδα.

Η βρετανική εφημερίδα  «Τelegraph» υποστηρίζει πως ο τάφος που περιέχει τις δύο μαρμάρινες γυναικείες  φιγούρες ανήκει, είτε σε συγγενή, είτε σε στρατηγό του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Η αμερικανική «Voice οf America» γράφει πως είναι μία μέγιστη ανακάλυψη της Αμφίπολης, ενώ το «Discovery» σημειώνει ότι «Έλληνες αρχαιολόγοι έκαναν άλλη μία εκπληκτική ανακάλυψη, φέρνοντας στο φως δύο εξαιρετικά σμιλεμένες Καρυάτιδες  μέσα στον μυστηριώδη τύμβο που χρονολογείται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Την ίδια ώρα, η αυστραλιανή εφημερίδα «The age» κάνει λόγο για ιδιαίτερης αξίας ευρήματα με τις Καρυάτιδες να αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι του τάφου, ενώ το αυστραλιανό δίκτυο «ΑΒCA» τονίζει πως οι φωτογραφίες δείχνουν την ομορφιά των Καρυάτιδων.

Το γαλλικό πρακτορείο «AFP» σημειώνει: «ο πυρετός ανεβαίνει μετά την ανακάλυψη των εντυπωσιακών Καρυάτιδων. Τώρα αυτό που μένει είναι να φανεί αν αυτός ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ή σε κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο».

Αναφερόμενο στην ανακάλυψη, το πρακτορείο «Reuters» επισημαίνει ότι πρόκειται για δύο σημαντικά ευρήματα στον τύμβο, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, και θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις από την αλεξανδρινή εποχή.

Τέλος,  το κινέζικο πρακτορείο « Xinhaua»  αναφέρει πως ο τύμβος κρύβει και άλλα  μυστικά, ενώ τα γερμανικά «Focus», «DPA» και «Zeitung  Suedeutche» αναφέρουν πως «οι Έλληνες  ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου» .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer