Από χθες ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ βρίσκεται στη Ζάκυνθο «εγκαινιάζοντας» τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού του στο νησί
Πρώτη του Θόδωρου στη Ζάκυνθο
Πολιτική
12/03/2014 | 17:16

Ως το επίκεντρο μια μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα φέρει την ανατροπή σε όλα τα Ιόνια Νησιά, παρουσίασε την παράταξη «ΑΝΑΣΑ» της οποίας είναι επικεφαλής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος που από χθες βρίσκεται στη Ζάκυνθο «εγκαινιάζοντας» τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού του στο νησί.

Από κοινού με το Βουλευτή Σταύρο Κοντονή ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό του κ. Γαλιατσάτου αλλά και τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Αντώνη Κασσιμάτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Πόλης και διατύπωσε τις βασικές αρχές του ψηφοδελτίου του, υπογραμμίζοντας πολλές φορές πως οι επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν έντονο πολιτικό νόημα.

Ο κ. Γαλιατσάτος που σήμερα συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, πέρα από την πολιτική διάσταση που έδωσε στις επικείμενες εκλογές, έκανε αναφορά και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σημειώνοντας πως απαιτείται μια αλλαγή εκ βάθρων στηλιτεύοντας την θητεία του σημερινού Περιφερειάρχη.

«Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που οι εκλογές λαμβάνουν τόσο ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί μια αυτοδιοικητική παράταξη και ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης που δίνει τη μάχη για την Περιφέρειά του, να μην ασχοληθεί με τις επιπτώσεις των αντιμνημονιακών πολιτικών, με την εφαρμογή μιας πολιτικής αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας και στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας» τόνισε αρχικά, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών που εφαρμόζονται, την άφιξη ενός «κομβόι» από οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, προκειμένου να εξετάσουν τα υπό πώληση περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ χαρακτήρισε «ατυχή» την προηγούμενη τετραετία για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που όπως ανέφερε δεν κατάφερε να αποδείξει για ποιο λόγο υπάρχει και τι είδους οφέλη προσέφερε στους κατοίκους των νησιών.

Σημείωσε πως συμμετέχοντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο συνδυασμός λειτούργησε κριτικά απέναντι στη διοίκηση της ΠΙΝ από την πλειοψηφία του κ. Σπύρου, που δεν ήθελε να «σπάσει αυγά» και να θίξει τις πολιτικές που άσκησε η Κυβέρνηση. Μάλιστα υπογράμμισε πως αν και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για παρεμβάσεις προς όφελος της Περιφέρειας με πίεση προς την κεντρική εξουσία, αυτές έμειναν στα χαρτιά και δεν έγιναν πράξη με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Ο κ. Γαλιατσάτος σχολίασε ακόμη πως η κοινωνικοοικονομική , πολιτική και διοικητική συνοχή της ΠΙΝ παραμένει ζητούμενο και χαρακτήρισε κατανοητές και ευεξήγητες τις φωνές που αμφισβητούν την Περιφέρεια ενώ τόνισε πως σκοπός του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ είναι η ΠΙΝ να αποκτήσει οντότητα στο Πανελλήνιο και να γίνει αντιληπτό πως πρόκειται για μια νησιωτική Περιφέρεια όπως αυτή των νησιών του Αιγαίου,

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν στα νησιά του Ιονίου οι ευεργετικοί κανονισμοί που ισχύουν και για τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό φαίνεται απλό αλλά εδώ και 3,5 χρόνια δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση» σχολίασε σχετικά.

Δίνοντας το στίγμα του προγράμματος του συνδυασμού για την ΠΙΝ, επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει για την ανάπτυξη των νησιών, κάνοντας ειδική μνεία στην επιστήμη και την εκπαίδευση. Μάλιστα αναφέρθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο που εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο στην Κέρκυρα αλλά και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σημειώνοντας πως θα πρέπει να δοθεί ώθηση στα δύο αυτά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μέσα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Δεν πρέπει να μας τιμά το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας είναι προτελευταία στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και για αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την στιγμή που στην πρώτη θέση βρίσκεται μια επίσης νησιωτική Περιφέρεια, αυτή του Αιγαίου» τόνισε ο κ. Γιαλιατσάτος ενώ σημείωσε πως ο δρόμος για τη διοίκηση της ΠΙΝ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα με βλέψεις στην περιοχή και δραστηριότητες όπως είναι η διαχείριση των σκουπιδιών, η ιχθυοκαλλιέργεια, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

«Εμείς θα συγκρουστούμε με αυτά τα οικονομικά συμφέροντα και βλέπουμε την παράταξή μας σαν το επίκεντρο μιας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή στα Ιόνια» σημείωσε καλώντας και την ζακυνθινή κοινωνία να συμβάλει με τις προτάσεις της στην διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού.

Σε ότι αφορά τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στη Ζάκυνθο σχολίασε πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση.

Τιμή η στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, «καλοδεχούμενη» η στήριξη από τους ΑΝΕΛ

Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως η συσπείρωση των πολιτών με επίκεντρο το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑΣ εξελίσσεται σε όλα τα νησιά, πέρα από τα όρια των κομματικών παρατάξεων, χαρακτήρισε όμως τιμητικό το γεγονός ότι ο συνδυασμός έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος σημείωσε πως προσβλέπει στην στήριξη των Οικολόγων Πράσινων όπως συνέβη το 2010 ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους πολιτικούς χώρους απάντησε πως γίνονται και τα αποτελέσματα θα αποτυπώνονται και στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα κομματικά κριτήρια και δεν έχουμε ενδοιασμούς για κομματική ταμπέλα, αλλά αποκλείουμε φθαρμένα πρόσωπα που υπηρέτησαν φθαρμένες πολιτικές» δήλωσε μεταξύ άλλων, κάνοντας γνωστό πως στην Λευκάδα η τοπική οργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την στήριξη της στον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ.

Μια ανάλογη στήριξη, σημείωσε πως θα ήταν αποδεκτή και από την οργάνωση της Ζακύνθου ενώ επεσήμανε πως ο συνδυασμός έχει θέσει το πολιτικό του πλαίσιο και μπορεί να συστρατευτεί με όσους το αποδέχονται.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

galiatsatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer