Αυτό τόνισαν οι περισσότεροι παραβρισκόμενοι στα εγκαίνια του ανακαινισμένου καλαίσθητου γραφείου τουρισμού.
«Πρώτη προτεραιότητα ο τουρισμός για τη Κεφαλονιά»
Κοινωνία
08/01/2012 | 15:42

Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου

Ένα σύγχρονο  γραφείο τουρισμού έχει από σήμερα η Κεφαλονιά. Κάτι που αρμόζει στο νησί μας άλλωστε. Σήμερα  το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του καλαίσθητου γραφείου τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του νησιού, παράγοντες του τουρισμού και αρκετός κόσμος.

Ο Βάγγέλης Κεκκάτος σαν καλός οικοδεσπότης καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους ενώ τα εγκαίνια ευλόγησε ο μητροπολίτης Σπυρίδωνας.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η κοπή της πίτας της Επιτροπής Τουρισμού.

Αξίζει: Το φλουρί από τη Βασιλόπιτα έτυχε στον αντιδήμαρχο Σάββα Σαβαόγλου.

Εξάλλου για το ίδιο θέμα εξέδωσε δελτίο τύπου ο Δήμος Κεφαλονιάς και αναφέρει τα εξής:

“Την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012, στις 13.00, έγιναν στο Αργοστόλι (π. Λιμάνι) τα Εγκαίνια των Νέων Γραφείων της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Της Τελετής Αγιασμού, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας  κ. κ. Σπυρίδων μετά του Πανοσολογιωτάτου  Αρχιμανδρίτου  Σπυρίδωνος Πετεινάτου.

Την κορδέλα των Εγκαινίων έκοψαν, τιμής ένεκεν :

o Υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος

ο Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κ. Σπύρος Μοσχόπουλος και

ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των άλλων, ο Α/Περιφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, ο  Λιμενάρχης κ.Γ.Καλτσουνάκης, ο Υ/Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Ιονίων Νήσων, Πλωτάρχης Λ.Βουρδονικόλας, οι Α/Δήμαρχοι : κ.Δ.Πυλαρινός, κ.Σ.Σαββαόγλου, κ.Σ.Κουνάδης, και κ.Ν.Παπαδάτος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης  κ.Μ.Κοτσιλίνης, ο Α/Πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ.Δ.Λυκούδης, ο Πρόξενος της Σερβίας και Δ.Σ. κ.Β.Ρουχωτάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γ.Γ. του Δήμου κ. Κ. Νικολαϊδου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων κ.Αικ.Ατσάρου, ο Εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ και Δ.Σ. κ.Δ.Κοκκόσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκης, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, ο Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. κ.Ι.Κοκκόλης, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κ.Α.Μπενετάτος, ο Αρχηγός των Σαμμαρειτών κ.Χ.Μοσχόπουλος και τα Μέλη των Εθελοντών, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Σχολής κ.Σ.Σακκαλής, ο Διευθυντής Διαδημοτικής κ.Κ.Γαλιατσάτος. ο Υπεύθυνος Σταθμού Υποδοχής Ι, Πλοίαρχος Α.Δρακάτος, η Πολιτευτής κ. Σ. Λουκέρη,  Παράγοντες, Επιχειρηματίες και απασχολούμενοι στη Τουριστική Βιομηχανία του Νησιού και πλήθος κόσμου.

Σκοπός των Νέων Γραφείων είναι να λειτουργήσουν ως Σταθμός Υποδοχής ΙΙ και Πληροφόρησης για τους Επισκέπτες και τους Τουρίστες των Κρουαζιεροπλοίων, που λόγω της εύστοχης και αποτελεσματικής τουριστικής πολιτικής του Δημάρχου κ. Α. Παρίση , του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Εμ. Βαλέττα και των Μελών της Τουριστικής Επιτροπής, αναμένεται να παρουσιάσει, μία αύξηση της τάξεως του 40 %. κατά την νέα τουριστική περίοδο

Ο υπεύθυνος συντονισμού της Εκδήλωσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Α/Δήμαρχος κ. Ε.Κεκάτος, εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή Εγκαινίων και ιδιαιτέρως όσους στήριξαν ηθικά και υλικά την δημιουργία των Νέων Γραφείων.

Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στον Πρόεδρο κ. Εμ .Βαλέττα και τα Μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για την παραχώρηση του χώρου και στον Υπεύθυνο Διεκπεραίωσης και Αποτελεσματικότητας της Τ.Ε. κ. Χ .Λευκαδίτη, για την επιτυχημένη επιμέλεια αναπαλαίωσης των εγκαταστάσεων”.       

 

egainia_grafeio_tourismou2

egainia_grafeio_tourismou3

egainia_grafeio_tourismou4

Η Κατερίνα Ατσάρου δίπλα στον Δεσπότη και στον Βαγγέλη Κεκκάτο

egainia_grafeio_tourismou6 

egainia_grafeio_tourismou7

Η Αλεξάνδρα Λάντου στα εγκαίνια

egainia_grafeio_tourismou9

Τα νέα γραφεία τουρισμού

egainia_grafeio_tourismou10

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer