Ας μη θυσιάσουμε για άλλη μία φορά την αυτοδιοίκηση ως «Ιφιγένεια» στο βωμό του κομματικού συμφέροντος!
Πρώτα η αυτοδιοίκηση!
Πολιτική
15/05/2014 | 10:54

Του Τάσου Βαλλιανάτου*
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν των αυτοδιοικητικών εκλογών στην πατρίδα μας, θα θυμηθούμε πλήθος εξαγγελιών για μία ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη απέναντι στην κεντρική εξουσία και πάνω από όλα διεκδικητική! Μία αυτοδιοίκηση που το σημαντικότερο ρόλο θα έχουν τα πρόσωπα και όχι οι σφραγίδες!
Πάντοτε όμως η αυτοδιοίκηση έρχεται στο τέλος σε δεύτερη μοίρα από κάποιο δίλημμα της κεντρικής πολιτικής!
Παλαιότερα το κέντρο βάρους ήταν, αν για μία βραδιά ο χάρτης θα βαφτεί μπλε ή πράσινος… έπειτα ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές σαν δημοψήφισμα για την πολιτική του (προηγούμενες εκλογές αυτοδιοίκησης) και σήμερα κάποιες δυνάμεις προτάσσουν το μνημόνιο..
Μήπως ήρθε ο καιρός να αναρωτηθούμε τι είναι η αυτοδιοίκηση; Είναι μία στιγμιαία δημοσκόπηση; Είναι μία στιγμή εντυπωσιασμού ή είναι μία θητεία, όπου θα έχουμε ενώπιον μας πρόσωπα και προγράμματα;
Είναι άδικο κάποιοι συνδυασμοί να προβάλλουν διλήμματα για μία ακόμα φορά είτε υπέρ ,είτε κατά του μνημονίου με σκοπό να σύρουν την αυτοδιοίκηση ως κομματικό λάφυρο.
Το μνημόνιο είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο όμως δεν έχει άμεση σχέση με τις περιφερειακές εκλογές αλλά πιο πολύ με την κεντρική εξουσία!
Δεν πρέπει οι τοπικοί συνδυασμοί να μπαίνουν στον πειρασμό εκμετάλλευσης της όποιας δυσαρέσκειας για να κερδίσουν την ψήφο των εκλογέων. Αντίθετα πρέπει με το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο τους, να κερδίσουν την εκλογή τους!
Είναι πιο ορθός ο δρόμος να απευθυνόμαστε στη λογική παρά στο θυμό των συμπολιτών μας σε σχέση ειδικά με την αυτοδιοίκηση.
Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να πρυτανεύσει η λογική, η διάκριση προγραμμάτων και να στηριχθούν οι νέοι, με μόνο γνώμονα το καλό των νησιών μας.
Ας μη θυσιάσουμε για άλλη μία φορά την αυτοδιοίκηση ως «Ιφιγένεια» στο βωμό του κομματικού συμφέροντος!

*Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι δικηγόρος, Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών.
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Νέα Ιόνιο Πολιτεία» και τον Σπύρο Σπύρου

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer