Εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ κατατέθηκε πρόταση σχετικά με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού στον «Απόπλου», η οποία και έγινε κατ΄ αρχήν αποδεκτή
Πρόταση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο Δ.Σ. του “Απόπλου”
Κοινωνία
26/09/2014 | 08:41

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση σχετικά με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού στον «Απόπλου», η οποία και έγινε κατ΄ αρχήν αποδεκτή:

ΠΡΟΤΑΣΗ (στο ΔΣ 24/09/2014)

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων στην πρόληψη και απεξάρτηση.

Ενάντια στη πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης και της ναρκωκουλτούρας.

Δεν αποτελεί στήριξη των κέντρων πρόληψης αλλά υπονόμευση του ρόλου τους και των όρων εργασίας και του υπάρχοντος προσωπικού, η προσπάθεια κυβέρνησης – ΕΕ να ελαστικοποιήσουν περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο. Τα 4μηνα και τα 5μηνα δεν είναι η απάντηση στις ελλείψεις προσωπικού. Η μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζόμενων στην πρόληψη και στην απεξάρτηση, είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό και ειδικά τις οικογένειες των παιδιών της απεξάρτησης, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις νεολαίας. Διεκδικούμε μια κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που αναπαράγει τη ναρκωκουλτούρα για να μπορεί το κεφάλαιο να αποχαυνώνει και να καταληστεύει τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δε μπορεί τα κέντρα πρόληψης να θυσιαστούν στο βωμό της  ανάκαμψης της επιχειρηματικής δράσης, που προϋποθέτει την συντριβή των λαϊκών δικαιωμάτων, εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, την υγεία, την απεξάρτηση κερδοφόρο εμπόρευμα.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των ΚΠ και των οργανισμών της απεξάρτησης με εξασφάλιση της ανάπτυξης των προγραμμάτων πρόληψης και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων σ’ αυτά. Εξασφάλιση της τακτικής μισθοδοσίας όλων των εργαζόμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Καμία μείωση μισθών. Επαναφορά όλων των μισθών στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Ενιαίο Δημόσιο Φορέα κατά των ναρκωτικών με αποκλειστική ευθύνη στην Πρόληψη, στην Θεραπεία και στην Επανένταξη με δωρεάν υπηρεσίες. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΚΠ στο νέο φορέα με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του «Απόπλου» δεσμεύεται να προωθήσει αμέσως μετά την ανασύνθεσή του την προκήρυξη μόνιμης θέσης ψυχολόγου και να δρομολογήσει στη συνέχεια τις απαραίτητες διαδικασίες για όλο το υπόλοιπο προσωπικό που απαιτείται, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Γεωργόπουλος Διονύσης

Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο ΔΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer