Θέλω να τον δω, μαζί με τη βουλευτή και το δήμαρχο, σαν μια ομάδα διεκδίκησης για το νησί μας και για την περιφέρεια.
Πρόσω ολοταχώς Θοδωρε
Ανδρεας Κωνσταντατος
17/09/2014 | 15:34

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου
Οι νέες τοπικές και περιφερειακές αρχές ανέλαβαν, και εχουν τη στήριξη και την ευχή όλων -πιστεύω και των πολιτικών τους αντιπάλων-να παράξουν έργο σε μια περιοχή που ειναι εγκαταλειμμένη απο την εξουσια. Η εγκατάλειψη ειναι χρόνια ασθένεια του αθηναϊκού κράτους, προς την Κεφαλονιά και γενικότερα την περιφέρεια Ιονιων Νήσων.
Απλά να θυμίσω ότι ολα τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως, οι Κυκλαδες , που διαθέτουν από τα υψηλότερα ακαθάριστα εισοδήματα σ όλη τη χώρα, δια νόμου πληρώνουν 30% λιγότερο ΦΠΑ απο ότι η σεισμόπληκτη Κεφαλονια, που έλαβε ψίχουλα φέτος, τη διαγραφή για μια μόνο χρονιά του περιβόητου και παραλόγου ΕΝΦΙΑ.
Η αλήθεια όμως έχει δυο όψεις. Η μια ειναι η εγκατάλειψη απο την κεντρική εξουσία. Και η άλλη ειναι η μη διεκδίκηση απο τις τοπικές αρχές.
Γνωρίζω βουλευτές και ο δημάρχους που ξημεροβραδιαζονται έξω απο τα Υπουργεία προκειμένου να πετύχουν, τα αυτονόητα. Γιατρούς για τα νοσοκομεία της περιφέρειας τους, κονδύλια για έργα, χρήματα για τα σχολεία και τη μεταφορά των μαθητών, μέχρι και γεωπόνους για τους αγρότες .
Έχω την εικόνα πως μέχρι σήμερα, ως Κεφαλλονίτες και ως Επτανήσιοι , δεν είμαστε διεκδικητικοί. Ελπίζω και θέλω αυτό να αλλάξει.
Θέλω τον Θοδωρο Γαλιατσάτο να παει το γραφείο του Χρυσοχοΐδη και να επιμείνει να ενταχθούν σε προγράμματα η ανακατασκευή των μεγάλων δρόμων- και οχι μόνο τα μπαλώματα -να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα αποκατάστασης απο το σεισμό, να ενταχθεί η Κεφαλονια σε ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για περιοχές που εχουν πληγεί.
Θέλω να δει τον υπουργό Παιδειας. Κι αντί να ζητά την παραμονή κάποιων αμφισβητούμενων ΤΕΙ, να απαιτήσει τη δημιουργία σχολών, που εχουν να κάνουν με την γεωλογία, με την επιστήμη των σεισμών με άλλες συναφείς επιστήμες , έτσι ώστε το νησί να αποκτήσει ανώτατη εκπαίδευση με ταυτότητα και μονιμότητα.
Θέλω να τον δω , στο γραφείο του Βορίδη να ζητά γιατρούς για το νοσοκομείο και τα αγροτικά ιατρεία .
Θέλω να τον δω, μαζί με τη βουλευτή και το δήμαρχο, σαν μια ομάδα διεκδίκησης για το νησί μας και για την περιφέρεια.
Σ αυτή τη δυναμική διεκδίκηση θα μας βρει όλους δίπλα του , γιατί εμείς θα … κράξουμε όσους δεν τον δεχθούν η όσους δεν θελήσουν να βοηθήσουν. Μα αν δεν το κάνει τότε κάποιοι θα κράξουν τον ίδιο.
Θοδωρε μη φοβάσαι προχώρα. Προσω ολοταχώς.

galiatsatos_tsipras

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer