Άμεσα σε ΚΤΕΟ θα πρέπει να σπεύσουν όσοι οδηγοί δεν έχουν περάσει από έλεγχο τα οχήματά τους
Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
Κοινωνία
14/08/2015 | 10:38

Άμεσα σε ΚΤΕΟ θα πρέπει να σπεύσουν όσοι οδηγοί δεν έχουν περάσει από έλεγχο τα οχήματά τους. Με διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο κρίνεται αναγκαία η επιβολή προστίμου στους οδηγούς καθώς όσο πιο πολύ καθυστερεί ο έλεγχος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα και ως τέτοιος χρόνος εκτιμάται η παρέλευση τουλάχιστον 6 μηνών.

Για τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών οχημάτων που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από περιοδικό τεχνικό έλεγχο το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού βάζει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι σήμερα όταν ένας οδηγός πήγαινε με καθυστέρηση να περάσει από έλεγχο πλήρωνε πρόστιμο ανάλογα με το χρονικό διάστημα που καθυστέρησε. Έτσι για καθυστέρηση μέχρι 30 ημέρες το πρόστιμο είναι 16 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 60 ευρώ.

Το πρόστιμο της τροχαίας είναι 400 ευρώ και σε περίπτωση που ο οδηγός εντός 10 ημερών περάσει από έλεγχο, το όχημα θα πληρώσει αντί για 400, 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται ότι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ 2.500.000 ΙΧ και 750.000 μοτοσυκλέτες.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer