Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών έως και εκείνα που πρόκειται να φοιτήσουν από το Σεπτέμβριο 2015 στην πρώτη Δημοτικού
Πρόγραμμα θερινής μέριμνας προσχολικής ηλικίας από τον Δήμο
Κοινωνία
03/08/2015 | 19:13

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κεφαλονιάς και της επιτακτικής κοινωνικής αναγκαιότητας για υποστήριξη των οικογενειών του νησιού, δεδομένων των πρωτοφανών και εξαιρετικών συνθηκών που ισχύουν στην οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική ζωή του νησιού, όπως και όλης της χώρας, ο ΟΚΑΠ ως αρμόδιος δημοτικός φορέας ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μετά και από την προτροπή και εισήγηση της Δημοτικής αρχής και ιδιαιτέρως του κ. Δημάρχου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στηρίξει με τις δομές του τις οικογένειες που έχουν μέλη προσχολικής ηλικίας και τους γονείς τους που εργάζονται, οπότε βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη μέριμνας – φροντίδας των τέκνων τους, κατά τις ώρες εργασίας τους.

Το Δ.Σ. του ΟΚΑΠ  με την αριθμ. 31/24.07.2015 απόφασή του αποφάσισε την εφαρμογή του Προγράμματος Θερινής Μέριμνας Προσχολικής Ηλικίας για το μήνα Αύγουστο 2015, για παιδιά ηλικίας από 3 ετών έως και εκείνα που πρόκειται να φοιτήσουν από το Σεπτέμβριο 2015 στην πρώτη Δημοτικού. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα απασχολούνται με την καθοδήγηση και μέριμνα του ειδικευμένου δυναμικού, σε δραστηριότητες ψυχαγωγικές και δημιουργικές, όπως διαδραστικά παιχνίδια, επιμορφωτικές διαδραστικές ενότητες κατανοητές για την ηλικία τους, ελεύθερο παιχνίδι, βιωματική μουσική, βιωματικά χορευτικά.

Στις 12.00 το μεσημέρι τα παιδιά θα διακόπτουν προκειμένου να σιτιστούν με τις προμήθειες που θα έχουν φέρει από την οικία τους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι και συγκεκριμένα για το Αργοστόλι στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αργοστολίου, στο κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΕΚ στις Λαϊκές κατοικίες Αργοστολίου, καθώς και για το Ληξούρι στο κτίριο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Παλικής «ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ», για το χρονικό διάστημα από  Δευτέρα 10/8/2015 έως Παρασκευή 28/8/2015. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 8:30π.μ. έως τις 15:00μ.μ.

Το πρόγραμμα δεν προβλέπει την καταβολή τροφείων.

Στα συμμετέχοντα παιδιά δεν θα παρέχεται γεύμα ή δεκατιανό. Κάθε γονέας ή κηδεμόνας, φέρει την ευθύνη της καθημερινή προμήθειας του παιδιού του για τις διατροφικές του ανάγκες.

Οι αιτήσεις των ωφελούμενων (προκαθορισμένο έντυπο) θα γίνονται και θα κατατίθενται με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στον ΟΚΑΠ  Λεωφ. Βεργωτή 131 και στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Παλικής «ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ» από Δευτέρα 27-07-2015 έως και Παρασκευή 07-0-2015 , από τις 9:00π.μ. έως και 13:00μ.μ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.

Γάκης Μιχαήλ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer