Η Περιφέρεια χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014 αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΝΑΣΑ.
Προϋπολογισμός με …ψίχουλα
Πολιτική
02/11/2013 | 14:44

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων για το 2014 είναι :

1.     Αντιαναπτυξιακός αφού λόγω της περαιτέρω στέρησης των πόρων η περιφέρεια Ιονίων δεν μπορεί να συντάξει Τεχνικό Πρόγραμμα!

2.     μνημονιακός και αντι-αυτοδιοικητικός αφού η σύνταξη του γίνεται όχι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει θεσμοθετημένα έσοδα σε ποσοστό από τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο προστιθέμενης αξίας, αλλά με βάση μια εγκύκλιο (!) του υπουργείου Οικονομικών ,που στερεί τους πολύτιμους πόρους από τα νησιά μας για να δείξει η κυβέρνηση στην τρόικα τα ..πρωτογενή πλεονάσματα!

3.      ψευδεπίγραφος αφού προσπαθεί να δείξει επί πλέον χρηματοδότηση μέσω δήθεν του ΠΔΕ με πιστώσεις που είναι εξαιρετικά αμφίβολες, ψευδεπίγραφος αφού η πραγματική εικόνα των εσόδων και των δαπανών είναι αυτή που παρουσιάζεται στον απολογισμό του 2012 δηλαδή ενώ ο προϋπολογισμός εμφανίζει ύψος της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ ο απολογισμός είναι της τάξης των 20 εκατομμυρίων!

4.     βαθιά αντιλαϊκός αφού η ένδεια του θα δημιουργήσει νέο κύμα λιτότητας περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας και στέρηση απαραίτητων έργων υποδομής σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταψήφισε τον προϋπολογισμό αυτό και ζήτησε να γίνουν όλες οι ενέργειες για την αναζήτηση των θεσμοθετημένων πόρων που παρακρατούνται παρανόμως από το κράτος τόσο σε επίπεδο ΠΙΝ όσο και σε επίπεδο της Ένωσης Περιφερειών.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α στηλίτευσε επίσης την παθητική στάση του περιφερειάρχη που για μια ακόμη φορά αντί να υπερασπιστεί τα τοπικά συμφέροντα προτίμησε να καλύψει τις μνημονιακές και αντι-αυτοδιοικητικές πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου!

galiatsatos

Αργοστόλι, 02/11/2013                            Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer