Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα» με συντονιστή τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη
Προβολή ταινίας στο “Capitol”
Κινηματογράφος
17/06/2016 | 08:38

Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα» με συντονιστή τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη, σας προσκαλούμε στην προβολή της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι» (2014) στον Πολυχώρο Κάπιτολ την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στις 8μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για παιδιά.

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γ.Οικονομίδη είναι εξίσου αντισυμβατική και σκληρή με τις προηγούμενες. Ο Στράτος (ο …εκ Σάμης ορμώμενος Βαγγέλης Μουρίκης σε μια εξαιρετική ερμηνεία) τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και δεν θέλει να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.  Ο Γιάννης Οικονομίδης υπογράφει ένα νεονουάρ με  μια βαθιά ελληνικότητα και έναν σπαρακτικό ρομαντισμό, ενώ περιγράφει την κατάβαση στην υπαρξιακή κόλαση της νεοελληνικής πραγματικότητας με δεξιοτεχνία και ταυτόχρονα κοινωνική ευαισθησία.

Στην προβολή θα είναι παρών ο ίδιος ο σκηνοθέτης που θα προλογίσει και μετά το πέρας της ταινίας θα συζητήσει με το κοινό.

Σας περιμένουμε για μια γενναία καταβύθιση στα άδυτα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου!

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

www.e-traverso.gr

https://www.facebook.com/events/1058395994235396/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer