Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ -Απογοήτευση από την κυβέρνηση σε νέο γκάλοπ
Πολιτική
13/03/2017 | 21:14

Δεύτερη δημοσκόπηση μέσα λίγες μόλις ημέρες καταγράφει εικόνα έντονης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία δείχνει να προηγείται με double score και συγκεκριμένα με 17 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, Χ. Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, Ποτάμι 1,5%.

Δεν είναι ωστόσο το ποσοστό της διαφοράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση το εντυπωσιακό στοιχεία του νέου γκάλοπ που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία που εμφανίζουν ολοένα και μειούμενη την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση.

Στο ερώτημα «Είστε ικανοποιημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ποσοστό 87% απάντησε «Όχι», ενώ μόλις 7% απάντησε θετικά.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει πως το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση τώρα συνιστά αποπροσανατολισμό (δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα), ενώ στο ερώτημα «τι κυβέρνηση θα θέλατε να προκύψει μετά από εκλογές» το 39% απαντά κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το 19% κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 13,5% οικουμενική κυβέρνηση.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος με 37% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ είναι συντριπτικό με 73%.

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, η δημοσκόπηση φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο. Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά. Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer